Salı, Mart 19, 2024

Efsane Geri Döndü: Silkroad Mobile Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yılların efsanesi olarak bilinen ve bir dönemin en popüler oyunu olan Silkroad Online tekrar küllerinden doğuyor. Fakat bu sefer mobil kullanıcılar için. Silkroad Mobile akıllı telefon ve tabler platformlarına çok yakında erişime açılacak. Şuanda oyun kapalı betada başvuran kişiler tarafından test amaçlı oynanabilir durumda. Biz de o tester kişilerden birisi olarak deneyimlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Silkroad Mobile Kapalı Beta Deneyimlerimiz

Oyuna kapalı betadan giriş yapabilmek için önceden başvurmanız gerekiyordu. Şuanda başvurular 3 bin kişiyi aştığı için Google Play Store’dan indirmek istediğinizde ne yazık ki indiremiyorsunuz. Zira kapalı betanın ne zaman biteceği konusunda net bir bilgi bulunmazken, hala tester kullanıcılardan gelen hatalar giderilmeye devam ediliyor.

silkroad mobile beta davet

Oyuna ilk giriş yaptığınızda eskide olduğu gibi bir karakter oluşturmanız gerekiyor. Şuanda karakterler arasında 3 farklı savaşçı var; Blade, Heuksal ve Bow olarak geçiyor. Yani Türkçe karşılığı Bıçakçı, Okçu ve Uzun Kılıç olarak nitelendiriliyor.

Karakterinizi oluşturduktan sonra Jangan’da başlıyorsunuz. İlk 10 levele ulaşana kadar oyun size dışarı çıkmanıza izin vermiyor. Çeşitli verilen görevleri yerine getirdikten sonra item ve eşyalar kazanıyor ardından kalenin dışına çıkabiliyorsunuz.

silkroad online mobile 008

Eski Silkroad’dan İzler Hala Devam Ediyor

Önceden Jangan’ın dışına çıktığınızda 1 level Manyang’lar sizleri karşılıyordu. Yine oyun içerisinde görünce eski mazilerimiz canlandı. Şuan için kervan olasılığı muhabbetine gelemedim ama, level almaya devam ettikçe kervan da yapabileceksiniz.

Yine devenin arkasından hırsızlar gelecek ve onları öldürerek hedeflerinize ulaşmanız gerekecek. Tabii devenin arkasındaki hırsızlar oyunun kendi botları. Bir de meslek olarak hırsızlığı seçen gerçek kullanıcılar da var. Aman onlara dikkat. Yanınızda mutlaka bir Hunter bulundurup, kervanı korumasını sağlamalısınız.

silkroad online mobile 003

Özlenen PvP’ler Devam Ediyor

Oyunu telefondan kontrol etmek şuan için kolay. Kombo yapmak istediğinizde ekranın üzerinde bulunan skill tuşlarına basmanız yeterli. Tek tek oyun size hedef seçtirmiyor. Ancak yön bulma konusunda bazen sıkıntı çekebiliyorsunuz. Bu durum yöneticilere raporlandı ve ilgilenecekleri konusunda bildirimde bulundular.

Geldik en sevdiğim kısma PvP! belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra item dizmeniz gerekecek. Yine itemlerinize ek özellikler ve + özellikler basabileceksiniz. Özel olarak adlandırılan Seal of Sun ve Seal of Moon gibi kavramlar yine mevcut. Özel silah ve kıyafetleri toplayabilmek için çok kasmalı, canavarlardan düşürmeye çalışmalısınız. Ancak oyunun başlamadan bitmesini sağlayan için eski Pay to Win (Para öde kazan) mantığından uzaklaşmış olması güzel.

En çok parayı yatıran en iyi itemleri alır mantığı çok fazla yok. Fakat yine gerçek para ile pek çok eşya satın alabiliyorsunuz. 

silkroad online mobile 002

İtemler ve Inventory Değişti

Oyuna ilk girdiğinizde ilk Silkroad izleri görünüyor ama içerik değişik bir şekilde. Mesela Inventory dediğimiz çantanızda bulunan eşyaların hangisi neye yarıyor öğrenmeniz biraz zaman alacak. Ardından itemlerinize özellik basarken biraz kafanız ağrıyacak. Fakat hepsini çözmek çok zor değil. Zaten kolay olsaydı, bir tadı çıkmazdı değil mi?

Silkroad Mobile şuanda telefonlarda yüklü ve herhangi kasma, donma veya kapanma gibi durumlar ile karşılaşmadık. Bazen server yoğun olduğundan dolayı takılmalar yapabiliyor ama bunlar kısa süreli geçerli. Çok kalabalık ortamlarda bulunmazsanız, sorun yaşamıyorsunuz.

silkroad online mobile 009

Hangi Karakter Daha İyi?

Silkroad Mobile şuanda kapalı betada ama oyuncular oyunlarını oynamaya devam ederken, karakter seçimlerini de denemeye devam ediyorlar. Zira şuanda biz tüm karakterleri denedik. Eskiden kombosuna çok alıştığımız Heuksal Nuke modelini seçerek devam etmek sanırım bizim için de en iyisi olacak. Bunu bir ara ayrıca değerlendireceğim.

Nuke oynayan arkadaşlarımın gözü şuanda yaşlı bu satırları okuyor olabilirler. Merak etmeyin oyun içerisinde yine buz, ateş veya elektrik olarak yönlenebiliyor ve o özlediğiniz meteorları havalardan indirmeye devam ediyorsunuz.

Sonuç olarak ilk kez Silkroad oynayacaksanız daha kolay olması amacı ile Bow tavsiye edebilirim. Eğer biraz deneyiminiz varsa Heuksal Nuke tam size göre. Yok ben kombo manyağıyım ve taklaları severim diyorsanız Blade alıp tank kasmaya şimdiden başlayın.

silkroad online mobile 016

Petler ve Özel Kanatlar

Eskiden atçıya gidip kendinize köpek kaldırma, köpek potu, tavşan için sarı potlar alıp kullanırdık hatırlarsınız. Silkroad Mobile‘da da yine kendinize at, eşşek, köpek ve diğer çeşitleri alabiliyorsunuz. Ben para yatırmayı seviyorum param çok derseniz, kendinize özel kanatlar ve görünümünüzü değiştirecek eşyalar da satın alabilmeniz mümkün.

silkroad online mobile 017

Guild Kurma ve Savaşlar

Bir Silkroad Mobile tabii ki Guild ve Guild savaşları olmadan olmaz. Eskiler çok iyi bilirler. Sağlam Guild’ler her Cuma günü kale savaşları açıldığında almak veya kaptırmamak için çabalardı. Ve o zamanlar oyuncu da çok olduğu için o kadar oyun sizi içine sürüklerdi ki vaktin nasıl geçtiğini anlamazdınız.

Yine Mobil platformlar için de Guild kurma, Guilde katılma ve kale savaşları gibi etkinlikler çokça bulunuyor.

silkroad online mobile 005

Özel Düşen Boss’lar

En sevdiğim etkinliklerden bir tanesiydi. Önceden mavi zerk ve devil dediğimiz karakterinizi yarım saat boyunca özellikler getiren efsanelerdi. Bunları açar ve zerki de basarak Boss arardık. Tiger Gril, Uruchi, İsyutaru, Lord Yarkan, Demon Shaitan, ROC sıralama giderdi. Yine mobil platformda da özel Boss’lar bulunuyor. Mesela ilk girdiğimizde Tiger Gril’ı yakalama şansı elde etmiştik. Aşağıdaki görsel de ona ait.

silkroad online mobile

Evet, ilk deyimlerimiz bu şekilde. Eğer siz de Silkroad Online Mobile indirmeyi düşünüyorsanız, hep birlikte bir Guild kurabilir ve oyunu daha keyifli oynamaya başlayabiliriz.

Diğer Silkroad Mobile Görselleri

silkroad online mobile 004

silkroad online mobile 007

silkroad online mobile 013

silkroad online mobile 014

silkroad online mobile 015

silkroad online mobile 018

silkroad online mobile 006

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler