Perşembe, Nisan 25, 2024

Emisyon Hilesi Şimdi de Audi’nin Otomatik Versiyonlarında Tespit Edildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Audi‘nin otomatik vitesli otomobillerinde ABD’de yapılan testler sonucunda, emisyon değerlerinin gerçek salınımını düşüren bir yazılım tespit edildiği açıklandı. Bu yazılımın şuanda hangi Audi modellerinde olduğu açıklanmasa da ortalık karışacak gibi.

Olayı Bild Patlattı

Geçen sene hatırlarsanız Volkswagen grubunun başı emisyon skandalı yüzünden çok ağrımıştı. Hatta sırf emisyon yüzünden son üç yılda Dünya Ralli Şampiyonu olarak evine dönen VW ekibi yarışlardan çekilme kararı almıştı. Şimdi yapılan testler sonucunda ise Audi‘de gerçek emisyon salınımını düşürüp değerleri alçak gösteren bir yazılım tespit edildi.

Bilirsiniz, VW grubu sadece Volkswagen araçlar satmıyor. Grubun altında Audi, Bentley, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda ve Scania bulunmakta. Hal böyle olunca diğer firmalarda oluşan emisyon sorunu öbür markalara da sıçrayabiliyor. Almanya’nın sözü geçen en büyük haber kaynaklarından birisi olan Bild yaptığı emisyon açıklaması ile ortalığı karıştırmış durumda.

audi-emisyon
Bild haberde aynen şunları açıklıyor;

Amerika’da Audi otomatik vitesli araçların emisyon testi esnasında California Hava Kaynakları (CARB) merkezi raporlara “gerçek emisyon salınımı değerini düşüren yazılım” damgası koydu. Otomatik vites kutusu içerisinde entegreli olarak çalıştığı iddia edilen bu sistem sadece ABD‘de satılan modellerde olmadığı ve Avrupa’da satılan tüm dizel ile benzinli modellerin aynı sürece dahil olduğunun altını çizdi.

Emisyon Patlağı Nasıl Tespit Edildi ?

Bild‘in iddiasına göre standart emisyon testleri gerçekleştirilirken araçlarda direksiyon döndürülemiyor. Direksiyon normal konumdayken tutulması esnasında emisyon değerleri Audi‘nin verdiği değerler ile eşleşiyor. Fakat direksiyonu 15 derece sağa veya sola çevrilmesiyle karbon salınımı devreye giriyor. Şimdi gözler Audi‘nin yapacağı açıklamada olduğu gibi, iddialar doğru çıkarsa VW grubunun başı bu sefer çok daha fazla ağırabilir.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler