Pazar, Nisan 28, 2024

En Çok Kullanılan Tarayıcılar Belli Oldu! Edge Şaşırttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet tarayıcılarında ciddi bir yarış olduğu bir gerçek. Google, bu yarışı açık ara önde götürüyor ama rakipler de artık çalışmalara başladı. Microsoft bu konuda çok önemli adımlar attı. Edge tarayıcı için yeni yapay zeka sohbet botları kullanıldı. ChatGPT, temelli sohbet botu kullanan Edge tarayıcı ve Bing arama motoru bir ara epey bir konuşuldu. Fakat en çok kullanılan tarayıcılar istatistikleri için paylaşılan son veriler, aslında durumun tam da böyle olmadığını ortaya koydu.

Statcounter tarafından Nisan 2023 için paylaşılan son veriler, Microsoft Edge’nin tüm atılımlarına rağmen geri plana düştüğünü gösteriyor.

Dünyanın En Popüler İnternet Tarayıcısı Değişmedi

Statcounter Nisan 2023 verilerine göre, dünyanın en popüler tarayıcısı hala Google Chrome tarayıcı. %66,13 gibi çok ciddi bir orana sahip olan Google Chrome tarayıcının hemen arkasından ise Apple Safari geliyor.

İşte şaşırtan kısım da burası. Microsoft Edge tarayıcı, geçen ay ikinci sıradayken, bu ay Safari’nin yaptığı atak sonrasında üçüncü sıraya kadar gerilemiş durumda. En çok kullanılan 2. tarayıcı artık, Apple imzasını taşıyan Safari tarayıcı. Tabii ki burada Apple’ın ürün satışlarında öne çıkmasının da bir etkisi var. Kullanıcı sayısı arttıkça doğal olarak Safari tarayıcı kullananların sayısı da artıyor. Tüm sıralamayı ise hemen aşağı ekliyoruz.

en çok kullanılan tarayıcılar

  1. Google Chrome – %66,13
  2. Apple Safari – %11,87
  3. Microsoft Edge – %11
  4. Firefox – %5,65
  5. Opera – %3,09

Listeye bakacak olursak, görünen o ki Microsoft’un daha işi çok. Yapay zeka hamleleri bir çözüm olur mu? Durum değişir mi? Daha fazlasına ihtiyaç var gibi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler