Pazar, Ekim 6, 2024

En İyi 5 Ekran Kartı Test Programı

En İyi 5 Ekran Kartı Test Programı

En iyi 5 ekran kartı test programı ne? Bu sorunun yanıtı pek çok kişi için oldukça önemli. Çünkü ekran kartları sadece oyunlarda değil video düzenleme tarzı uygulamalarda da gerekmektedir.

Bu nedenle pek çok kişi doğal olarak yeni bir bilgisayar almaya karar verdiği zaman, cihazın ekran kartı özelliklerinin neler olduğunu merak etmektedir. Ne var ki, bilgisayar konusunda iyi değilseniz X ve Y ekran kartı modellerinden hangisinin daha iyi olduğunu anlamanız muhtemel. Ekran kartı test programları da burada devreye girerek kişilere çözümler sunmakta. Peki, bu kapsamda neler var?

FurMark

FurMark, ekran kartı test programları arasında deneyebileceğiniz programlardan bir tanesi. Bu ekran kartının grafik performansını test etmek, ne kadar kararlı olduğunu görmek için oldukça başarılı. Uygulama temel olarak GPU’yu yoğun şekilde kullanarak ısınmasını sağlamakta. Böylece performans değerlendirmesi de yapmakta.

Ayrıca sıcaklık, frame hızı ve diğer önemli parametreleri de takip ederek, potansiyel problemleri tespit etme imkânı veriyor.

3DMark

En iyi 5 ekran kartı test programı arasında 3DMark da sayılabilir. Bu genel sistem performansını ve grafik yeteneklerini ölçmekte. Bir Benchmark programı olarak farklı test senaryolarına sahip. Böylece gücü farklı koşullarda değerlendirme imkânı vermekte. İçerisinde grafik performansı, fiziksel simülasyonlar ve diğer bileşenlerin performansı yer alıyor.

MSI Afterburner

MSI Afterburner, ekran kartı test programları arasında oldukça popüler. Eş zamanlı olarak ekran kartı overlock işlemleri de gerçekleştirilebilir.

Uygulamayı tercih ederek GPU sıcaklığı ve fan hızını izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra voltaj ve saat hızı tarzı parametreleri de takip edebilirsiniz.

Unigine Heaven Benchmark

Günümüzde en iyi 5 ekran kartı  testprogramı listesine farklı uygulamaları almak mümkün. Unique Heaven Benchmark da onlardan bir tanesi. Güçlü grafik kartları için tasarlanmış olup harika grafikler ile donatılmış.

BENZER:  Olaylara Gel: AMD RX 7600 XT 16GB Bellekli Modeller Ortaya Çıktı

Uygulama ekran kartının DirectX 11 kabiliyetlerini de kontrol etmekte. Görsel olarak etkileyici sahneler içerdiği gibi performans neticelerini ayrıntılı olarak raporlamakta.

GPU-Z

Ekran kartı test programları listesinde yer verilebilecek pek çok uygulama bulunmakta. Bunların her biri farklı yönleriyle ayrıntılı testler yapmanıza izin vermekte. Eğer yukarıda olanların dışında farklı seçenekleri de arıyorsanız GPU-Z, onlardan biri.

Bu ekran kartının teknik ayrıntılarını ve performans parametrelerini izlemek için kullanılmakta. Anlık şekilde GPU sıcaklığı, çekirdek saat hızı, bellek hızı ve diğer bilgileri görüntülemekte. Tüm bunların yanı sıra ekran kartının çalışma durumu üzerine detaylı bilgi de vermekte.

Ekran Kartı Testi Neden Önemli?

Peki en iyi 5 ekran kartı test programı neden önemli? Bu uygulamalar temel olarak ekran kartınızı test etme imkânı vermekte. Böylece mevcut olarak ekran kartınızın ne durumda olduğunu anlamanız mümkün olabiliyor.

Oyun için kullanıyorsanız ekran kartı test programları mevcut kartınızı daha fazla ne kadar kullanabileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilir. Oyunlarınız esnasında hatalar meydana gelmeye başlamışsa bunun ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığını da gösterebilir.

Şayet profesyonel amaçlarla kullanıyorsanız, ihtiyacınızı ne kadar süre karşılayıp karşılamayacağını anlamanıza yardımcı olur. Böylece çok geç olmAdan yeni bir tane alabilirsiniz. Ekran kartı test programları bu bakımdan oldukça önemlidir. Bunlar aynı zamanda ekran kartı sürücülerinin doğru yüklenip yüklenmediğinden emin olmanızı da sağlar.

Ekran Kartı Testi Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Ekran kartı testi programları ne kadar sık kullanıyorsanız o sıklıkla kullanılmalı. Ancak genel anlamda ayda bir kere çalıştırmak tavsiye edilmekte. Bununla birlikte ani sorunlar ortaya çıkmışsa, bir ay beklemeden hemen yapmanız önerilmekte. Böylece bir sorun varsa teknik destek için başvurmanız mümkün.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler