Çarşamba, Nisan 24, 2024

Epic Games, Fall Guys’ın Stüdyosu Mediatonic’i Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mediatonic, Xbox ve Nintendo Switch konsolları için Fall Guys‘ı duyurarak çok yoğun bir ay geçirdi. Şimdi ise stüdyo, Epic Games tarafından satın alındığını duyurdu. Epic Games, Mediatonic ve Fortitude Games olmak üzere iki stüdyoya ev sahipliği yapan Tonic Games Group’u satın almak için bir anlaşmaya vardı. Mediatonic, en çok geçen yaz popüler bir oyun haline gelen Fall Guys ile tanınıyor.

Epic Games Fall Guysin Studyosu Mediatonici Satin Aldi 1

Şimdilik, Fall Guys Steam’de kalmaya devam ediyor ve oyunu ücretsiz oynama modülüne geçirme planları bulunmuyor. Bununla birlikte Epic Games’in Psyonix ve Rocket League IP’yi satın almasında görüldüğü gibi, bunların hepsi çizgiyi aşağıya çekebilir. Rocket League söz konusu olduğunda, oyun Steam üzerinden kaldırıldı ve satın alma işleminden yaklaşık bir yıl sonra Epic Games Store’da ücretsiz oynanabilen bir modele geçti.

Epic Games Fall Guysin Studyosu Mediatonici Satin Aldi 2

İlginç olarak Fall Guys, Epic Games’in kendi oyun motoru olan Unreal Engine‘i değil, Unity Engine kullanılarak geliştirildi. Bununla birlikte, Mediatonic ve Epic Games bir oyun oluşturma hedefini paylaşıyor, bu nedenle bir noktada Fall Guys ve Fortnite arasında bazı geçişler görülebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler