Perşembe, Nisan 18, 2024

Epic Games ve Apple Davasında Microsoft, Epic Games’i Destekliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft şimdi Apple’a karşı açılan mahkeme savaşında Epic‘e desteğini sundu. Şaşırtıcı bir şekilde Microsoft, Fortnite’ın App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili davada Epic’i desteklediğini beyan etmedi. Bunun yerine Microsoft, Apple’ın iOS ve macOS platformlarında Apple’ın Unreal Engine desteğini kaldırmasını önlemek için Epic’i destekliyor.

Epic’in App Store’daki Fortnite ile ilgili davasına yanıt olarak Apple, Unreal Engine’i platformlarından kaldırmakla tehdit etti. Unreal Engine, iOS ve macOS’ta binlerce oyun ve uygulama tarafından kullanılan popüler bir oyun motorudur. Unreal Engine desteği olmadan, tüm bu oyunlar ve uygulamalar farklı bir oyun motorunda yeniden yazılmalıdır ki bu, çoğu geliştirici için ekonomik olarak mümkün değildir.

Microsoft, mahkeme dosyasında “Apple’ın Epic’in Unreal Engine for iOS veya macOS geliştirme ve destekleme yeteneğini durdurması, oyun yaratıcılarına ve oyunculara zarar verecektir” dedi. Microsoft, mahkeme dosyasında aşağıdakilerden bahsetmiştir.

Microsoft’un mahkeme dosyası

Unreal Engine kullanan ve iOS ve / veya macOS platformunu hedefleyen geliştirmenin sonraki aşamalarındaki oyun yaratıcıları için, Unreal Engine’in iOS ve macOS için ani destek kaybı önemli maliyetler ve zor kararlar yaratacaktır. Oluşturucu, oyun oluşturmak için Unreal Engine’i kullanarak önemli ölçüde batık maliyetlere ve kaybedilen zamana sahip olacak ve (a) geliştirmeye yeni bir oyun motoruyla baştan başlamak, (b) iOS ve macOS platformlarını terk etmek veya (c) arasında seçim yapmak zorunda kalacaktı. gelişmeyi tamamen durdurmak.

Apple’ın Unreal Engine’in iOS ve macOS için güncellemeler ve iyileştirmeler geliştirme yeteneğini kaldırması, Unreal Engine üzerinde oluşturulmuş halihazırda başlatılan iOS ve macOS oyunlarına da zarar verebilir. Oyun motoru artık yeni iOS veya macOS özelliklerinden yararlanan güncellemeler geliştiremiyorsa, yazılım hatalarını düzeltemiyor veya güvenlik açıklarını düzeltemiyorsa, bu durum iOS ve macOS’ta başlatılan oyunlara (ve dolayısıyla oyunculara zarar verecek) zarar verecektir. Buna ek olarak, bu durum bir oyunun oyuncu tabanını ikiye ayırabilir, öyle ki iOS veya macOS kullanan oyuncular başka platformlarda oynayan arkadaşlar veya aileleriyle oyun oynayamaz veya onlarla iletişim kuramaz.

Microsoft’un mahkeme dosyasının tamamını okumak isterseniz burada sizin için OneDrive üzerinden indirebileceğiniz PDF linkini bırakıyor olacağım

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler