Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook, 2021’de “Libra” Kripto Parasını Piyasaya Süreceğini Söylüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Financial Times raporuna göre, Facebook’un tartışmalı Libra kripto para birimi Ocak 2021’de piyasaya sürülebilir, ancak başlangıçta planlandığı kadar etkileyici olmayacak ve hala bazı bölgelerde onay bekliyor.

Dijital belirteç 2019’da açıklandı ve başlangıçta, küresel çaba üzerinde işbirliği yapmak için Libra derneğini oluşturan Visa ve Mastercard gibi çeşitli finansal hane isimlerinden önemli ölçüde destek aldı. Bununla birlikte proje, Facebook’un platformunda tüketici gizliliğini korumadaki zayıf geçmişi göz önüne alındığında, iddialı girişim hakkında daha fazla ayrıntı almaya istekli olan ABD Senato Bankacılık Komitesinin dikkatini hemen çekti.

Yayınlanmamış kripto para birimi için sahte reklamlar Facebook’u doldurmaya başladığından ve şirket bunları zamanında kaldırmaya çalışırken çabucak bunaldığından, bu endişelerin bir şekilde doğru olduğu kanıtlanmadan çok uzun sürmedi.

Ardından, PayPal, Visa, Mastercard, Stripe ve eBay gibi yüksek profilli Libra destekçileri, tek tek, Facebook’un her hareketini araştıran antitröst kurumlarının gereksiz ilgisini çekme korkusuyla projeden çekildiklerinin sinyalini verdiler.

mark zuckerberg facebook 300519
Facebook, 2021'de "Libra" Kripto Parasını Piyasaya Süreceğini Söylüyor 2

Bu nedenle Libra Derneği, uluslararası para birimlerinin değerine sabitlenmiş bir veya daha fazla “sabit para” üretmeye yöneldi ve bu da onu daha erken başlatmaya yardımcı olacak.

AB gibi bazı bölgelerdeki şiddetli düzenleyici geri tepmeler nedeniyle, Libra’nın ABD doları tarafından desteklenen tek bir madeni para olarak piyasaya sürülmesi ve diğer para birimlerine dayalı olarak daha fazla token eklemek için kademeli olarak hareket etmesi muhtemeldir. Bunun dışında Libra jetonlarını Novi (eski adıyla Calibra) adlı bağımsız bir uygulamada, WhatsApp ve Messenger’da kullanabileceksiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler