Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook Artık Satın Alımlarda Apple Vergi İbaresini Kullanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, Apple’ın %30 oranındaki App Store vergisini protesto eden büyüyen çoğunluğa katıldı. Epic Games’ten biraz daha az cesur olan şirket, Facebook’un küçük işletmelerin iyileşmesine yardımcı olmak için tasarlandığını söylediği yeni Ücretli Çevrimiçi Etkinlikler özelliğine bir afiş ekleyerek reklam savaşına katıldı.

Ücretli Çevrimiçi Etkinlikler nedir?

Özellik sayfası sahipleri, tek bir yerde bir çevrimiçi etkinlik oluşturabilir, bir fiyat belirleyebilir, etkinliği tanıtabilir, ödemeyi toplayabilir ve etkinliğe ev sahipliği yapabilir; işletmelerin, yaratıcıların, eğitimcilerin ve medya yayıncılarının Facebook’taki çevrimiçi etkinliklerden para kazanmalarına olanak tanır.

facebook eents
Facebook Artık Satın Alımlarda Apple Vergi İbaresini Kullanıyor 2

Facebook, olayların sosyal mesafe kurallarından etkilenen işletmelerin mevcut müşterilerle bağlantı kurmasına ve yenilerine ulaşmasına ve hayatta kalmak için para toplamalarına yardımcı olduğunu söylüyor.

Facebook, mücadele eden şirketlere yardımcı olmak için, en azından önümüzdeki yıl için ücretli çevrimiçi etkinliklerden herhangi bir ücret almadığını söylüyor. Web’deki ve Facebook Pay’i kullanıma sundukları ülkelerdeki Android’deki işlemler için küçük işletmeler, ücretli çevrimiçi etkinliklerden elde ettikleri gelirin% 100’ünü elinde tutacak.

Apple bu ücretlere göz dikiyor

Ancak, iOS’ta düzenlenen işlemler için Apple, Facebook’un küçük işletmelere ara verme talebine rağmen% 30 App Store kesintisini yapmakta ısrar etti, yani web veya Android’deki işletmeler paranın% 100’ünü alıyor, ancak iOS tarafında yalnızca %70 alıyorlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler