Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur/ Silinir?

Son olaylar ya da sadece genel sosyal medya durumu, Facebook'un son yıllarda kullanımın veya içeriğinin artık rağbet görmemesi gibi durumlar bazı kullanıcılar da hesabını silme isteği uyandırabilir bu yazımızda Bu durumda, hesap ayarlarınızı sıkılaştırabilirsiniz .Veya verilerinizin sizin izniniz olmadan politik amaçlarla çıkarılması durumunda , hesabınızın nasıl silindiğini bu yazımızdaki yönergeleri uygulayarak yapabilirsiniz.


Facebook iki seçenek sunar: devre dışı bırak veya sil

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Masaüstünde, ekranınızın sağ üst tarafındaki açılır menüyü tıklayın ve Ayarlar'ı seçin . Sol üstteki Genel'i tıklayın ve "Hesabı Yönet" in yanındaki Düzenle'yi tıklayın. Aşağı kaydırın ve alttaki "Hesabınızı devre dışı bırak" bağlantısını göreceksiniz. (Giriş yapılırken kullanılacak doğrudan bağlantı .

 

Mobil iOS Üzerinden Hesabı Dondurma

Mobil cihazınızda, iOS için Facebook kullanma gibi, benzer şekilde Ayarlar ve Gizlilik> Ayarlar> Hesap Ayarları> Kişisel Bilgiler> Hesabı Yönet> Devre Dışı Bırak seçeneklerine gidin.

"Devre dışı bırakma" Facebook'tan çıkmakla aynı şey değildir. Evet, zaman çizelgeniz kaybolur, siteye veya hesabınıza mobil uygulamalar aracılığıyla erişemezsiniz, arkadaşlar gönderemez veya sizinle iletişim kuramaz ve kullandığınız tüm üçüncü taraf hizmetlerine erişiminizi kaybedersiniz (veya gerektirir ) Facebook giriş için. Fakat Facebook'un gelmez değil hesabı silin. Niye ya? Böylece daha sonra yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Facebook Hesabınızı Tamamen Silme

Facebook hesabınızı tamamen ve tamamen silmek için facebook.com/help/delete_account adresine gidin . Sadece başına, unutmayın Facebook veri kullanımı politikasını profilinizde bilgi kaldırmaya veya hesabınızı sildikten sonra," bu bilgilerin kopyaları aksi uyarınca dağıtıldı, başkalarıyla paylaşıldığı ölçüde başka yerde görüntülenebilir kalabilir senin gizlilik ayarları veya diğer kullanıcılar tarafından kopyalandı veya saklandı.

Hesabımı sil butonuna tıkladığınız anda Facebook sizden hesabınızın şifresi ile onay istemekte. Silme işlemi gerçekleştikden sonra bir arkadaşınızın durum güncellemesi veya fotoğrafı üzerine bir yorum yazdıysanız, kendi profilinizi sildikten sonra bile kalır. Gönderiniz den ve resimlerinizden bazıları, yalnızca Facebook sunucularında olmasa da, sitede 90 gün boyunca silinebilir.

Ayrıca silme işleminden sonra 30 gün içerisinde hesabınızı tekrar geriye alabilirsiniz.