Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook, Kullanıcılarının Canını Sıkacak Yeni Bir Reklam Ayarı Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook videolarıyla ilgili yepyeni bir reklam güncellemesi sunmaya hazırlanıyor. Bu durum kullanıcılar için epeyce can sıkıcı olsa da, bunu en az şekilde sıkıcı olarak sunmaya çalışacak.

Facebook bilindiği üzere her ne kadar videoların arasına reklam koymaktan çekinmese de Youtube veya diğer başka video oynatma platformları gibi videoların başına reklam koymuyordu, tabiki bunda haber kaynağında gezinen kullanıcıları rahatsız etmeme düşüncesi de etkiliydi.

facee

Ancak Facebook bu kadarını yeterli bulmamış olacak ki videoların başına da reklam getirmekle alakalı yeni bir çalışma yapıyor. Bu sistemi yaparken de bu durumun insanları rahatsız etmeden oluşturulmasıyla alakalı güzel bir fikir bulmuşlar.

Sosyal ağ içinde özellikle ”video izlemek için videoyu tıkladığınızda” devreye girecek bu sistemde video önü reklamları test edecek. Video önü reklamlarını arkadaşlarınızın profilini gezinirken veya ana sayfada gezinirken görmeyeceksiniz, ama amacınız özellikle video izlemek olduğunda bu reklamlar görünecek. Deneme 2018’de ilk etapta 6 saniyelik video klipleri şeklinde devreye girecek. 

Facebook da bu arada hangi reklamların hangi kesim üzerinde daha çok işe yaradığı üzerinde çalışma yürütecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler