Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook Messenger, Instagram ve Whatsapp Mesaj Sistemi Birleşiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Neredeyse sosyal medyanın tekeli haline gelen Facebook, sahip olduğu tüm platformların mesaj sistemlerini birleştirmek için çalışmalar yapmaya başladı. Buna göre tüm uygulamalar arasında kullanılabilecek bir mesaj ağı oluşturulacak.

TNYT’de ortaya çıkan bir rapora göre Facebook, sahip olduğu platformlar; Messenger, Instagram ve Whatsapp arasında karşılıklı mesajlaşmaya olanak tanıyan bir sistem üzerinde çalışmaya başladı. 

Bilgilere göre her platform, sunduğu hizmeti aynı şekilde bağımsız olarak sürdürecek. Ancak platformlar arasında yalnızca bir uygulamayı kullanan bir kullanıcı, kullanmadığı uygulamaya sahip bir kullanıcı ile doğrudan iletişim halinde olabilecek. Yeni sistem aynı zamanda güvenliği arttırabilmek amacı ile uçtan uca şifrelemeyi de destekleyecek.

Facebook Messenger Instagram ve Whatsapp Mesaj Sistemi Birleşiyor

Facebook:

“Yapabileceğimiz en iyi mesajlaşma deneyimlerini oluşturmak istiyoruz. Kullanıcıların daha hızlı, basit ve güvenilir bir şekilde birbirleri ile mesajlaşmalarına olanak tanımak, aynı zamanda birbirleri ile çok daha kolay şekilde bağlantılar kurmaları için uğraşıyoruz.”

açıklamasında bulunarak sistemin kullanıcı odaklı geliştirildiğini bildirdi.

Tabii ki birleşik bir sistem oluşturmanın, reklam tarafında da Facebook lehine olumlu etkiler doğurabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda şirket, Apple iMessage ve Google Mesajlar servisleri ile de rekabet edebilmeyi amaçlıyor olabilir. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler