Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook, Otomatik Yüz Tanımlama Teknolojisi Kaldırdığını Açıkladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerinden Facebook, zamanın popüler özelliklerinden yüz tanıma destekli otomatik yüz etiketleme sistemini kapattıklarını ve bunun beraberinde sisteme ait veritabanının silindiğini açıklayarak dünyayı şaşkına uğrattılar. Paylaşılan bir fotoğrafta kimin var olduğunu, gördüğünü yüzlerden yola çıkarak bulan sistem artık tarihin tozlu sayfalarına doğru yolculuğa çıkıyor.

Daha önce bu teknolojiyi kullanmayı seçen kişiler artık fotoğraf ve videolarda otomatik olarak tanınmayacak ve Facebook bir milyardan fazla kişinin bireysel yüz tanıma şablonlarını veritabanından silecek.

CR Electronics InlineHero Facebook Clarifies Facial Recognition 05 19 v2
Facebook, Otomatik Yüz Tanımlama Teknolojisi Kaldırdığını Açıkladı! 2

Alınan karar ile birlikte artık kişilerin yüzleri; Anılarda, fotoğraflarda veya videolarda otomatik olarak tanınmayacak. Şirket, insanları gönderilerde manuel olarak olarak etiketleme yapmaya teşvik etmek istediğinden ötürü bu sistemi kapattıklarını belirtti. Ek olarak, görme engelli kişiler için resim açıklamaları oluşturan Otomatik Alternatif Metin, tanınan fotoğraflardaki kişilerin adlarını artık dahil etmeyecek.

Meta şirketine ait sosyal medya platformu Facebook, yaptığı açıklamada bu değişikliklerin önümüzdeki haftalarda yürürlüğe gireceğini ve yüz tanıma için olumlu kullanım durumlarını, özellikle düzenleyiciler henüz net kurallar sağlamadığı için, artan toplumsal kaygılara karşı bir önlem almaları gerektiğini vurguladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler