Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook, WhatsApp’ Üzerinden Kripto Para Birimi Transferi Yapabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bloomberg‘de yayınlanan  bir rapora göre, kullanıcıların WhatsApp mesajlaşma servisinden para transferini sağlayacak dijital bir para birimi geliştirdiği iddia edildi. Rapora göre  ilk önce Hindistan’daki havale piyasasında kullanılacağı yönünde. Facebook konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil.

 

Mayıs ayında, haber sitesi Cheddar‘ın yayınladığı bir haber de  Facebook’un güvenli çevrimiçi ödemeler için kendi dijital para birimini oluşturma olasılığı konusunda “çok ciddi” olduğundan bahsetmişti. Facebook o sırada blockchain uygulamalarına bakan küçük bir ekibin – bitcoin gibi kripto para birimlerinin arkasındaki şifreleme teknolojisi – olduğunu söyledi.

shutterstock 1009504162

İsimsiz kaynaklar Bloomberg’e verdiği demeçte, şirketin ABD dolarına sabitlenmiş bir stabilcoin geliştirmeyi planladığını belirterek, yine de bitcoin’in değerini korumak için strateji ve yollar üzerinde çalışıyor açıklamasında bulunuldu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler