Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook WhatsApp, Windows Telefonlarda Çalışmayı Durduruyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

2019 yılında WhatsApp, mesajlaşma uygulamasından milyonlarca kullanıcıyı geride bırakmak için “zor bir karar” verdi. WhatsApp normalde ilk etapta Windwos Phone platformunu 1 Ocak’ta bırakması gerekiyordu ancak Facebook’a ait şirket, Microsoft’un Windows 10 Mobile’ı 14 Ocak’a kadar desteklemeye karar vermesinden iki hafta sonra desteğini uzatmaya devam etti.

15 Ocak 2020’den itibaren, Windows Phone 8.1, Windows 10 Mobile veya daha eski bir sürümü çalıştıran bir cihaz kullanan kullanıcılar artık uygulamayı kullanamayacak. WhatsApp’ı Windows Phone’unuzda başlatırsanız, destek sonu uyarısı görüntülenir ve mevcut görüşmelerinizi görüntüleyemezsiniz.

“WhatsApp artık bu telefonda kullanılamaz, çünkü WhatsApp artık desteklememektedir. Desteklenen bir telefona geçme hakkında bilgi edinmek için hafifçe vurun ” mesajı görüntüleniyor.

WhatsApp for Windows Phone 590x1024 1

Windows Phone için WhatsApp ile yeni bir hesap oluşturmak artık mümkün değil. Ayrıca, ilişkili telefon numarası desteklenen bir telefona yüklenmedikçe kullanıcı varolan bir hesabı doğrulayamaz.

Facebook ayrıca geçen hafta WhatsApp’ın Windows Phone uygulamasını Microsoft Store’dan kaldırdı.

Facebook’a göre, bu değişiklikler tarafından WhatsApp olmadan bırakılan Windows Phone kullanıcıları Android veya iOS’a geçerek sorunu çözebilir. Windows Telefonunuza Android veya iOS yükleyemediğiniz için yeni bir telefon satın almanın zamanı gelmiş olabilir.

Eski Android Sürümlerinden de kaldırılacak

WhatsApp ayrıca 1 Şubat 2020’de Android Gingerbread ile çalışan cihaz desteğini sonlandırmayı planlıyor. WhatsApp, Android kullanıcılarının mesajlaşma uygulamasını kullanmak için Android 4.0 veya daha yeni bir sürüme sahip olması gerektiğini söylüyor.

Windows Phone’da çalışmayı durduracak diğer uygulamalar

Windows Phone gemisi uzun zaman önce yelken açtı ve Windows 10 Mobile’ın tüm sürümleri için destek 14 Ocak’ta EOL’ye (Kullanım Ömrü Sonu) ulaştı. Facebook, Instagram, WhatsApp ve diğer birçok popüler uygulama Windows Telefonlarda çalışmayı durdurdu.

Microsoft Store, birinci taraf ve üçüncü taraf uygulamalar hala çalışıyor, ancak Microsoft son zamanlarda uygulama mağazasında geliştiricilerin Windows Telefonları için güncellemeler yayınlamasını engelleyen değişiklikler yaptı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler