Pazar, Eylül 8, 2024

FC 25 ile Gelecek Yeni Özellikler

FC 25 yenilikleri ortaya çıktı. 42 ayrı madde de oyuna gelen yenilikleri inceliyor. FC 24 ile farklar neler olacak?

Paylaş

FIFA serisine veda edeceğiz derken zaman çabuk geçti ve FIFA’dan bağımsız olan ikinci oyun FC 25 tanıtıldı. EA Games, her zaman olduğu gibi önce oyundan dikkat çeken bir fragman yayınladı. Sonrasında ise bazı yeni özelliklerden söz etti. Oyunun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda bilgiler verirken zaten bu detaylardan söz etmiştik. Şimdi sıra geldi FC 25 yenilikleri neler kısmına.

Takip edenler bilecektir ki firma bu konuda çokça eleştiri alıyor. Her sene mevcut olan oyunun üzerinde bazı eklemeler yapılıp yeni oyunun sunulduğu ama bu değişikliklerin yeterli olmadığı konusunda eleştirileri görüyoruz. Peki bu sene aynı durum geçerli olacak mı? 40 başlıkta yenilikleri inceleyeceğiz ve kararı size bırakacağız.

FC 25 Yenilikleri için Dikkat Çeken Noktalar

FC 25 yenilikleri 3 - PC Hocası FC 25 yenilikleri 4 - PC Hocası FC 25 yenilikleri 5 - PC Hocası FC 25 yenilikleri 6 - PC Hocası FC 25 yenilikleri

FC 25 yenilikleri

  1. FC IQ sistemi devreye alındı. Yapay zeka destekli bu sistemde oyunculara daha fazla esneklik sunulacak.
  2. Maçlar sırasında 5 adede kadar özel taktik yapmak ve bu özel taktikleri maç içerisinde anında uygulamak mümkün hale geldi.
  3. Maç içerisindeki taktiksel değişikliklere anında cevap verebilen yeni bir yorum sistemi.
  4. CF,LWB ve RWB pozisyonları tamamen kaldırıldı. Artık alternatiflere bakacağız.
  5. Hypermotion teknolojisinde yapılan güncelleme ile artık koşu stilleri daha gerçekçi bir hale getirilmiş. FC 24 yapımında koşu sırasında üst gövdeler için bir optimizasyon yapılmıştı. Şimdi oyuncuların alt gövdeleri için de düzenleme geldiğini göreceğiz.
  6. Yeni bir faul seçeneği geldi. Pozisyonel Faul adı verilen sistemde rakibi sinsice yere indirebileceksiniz ama sarı kart almayı da göze almış olacaksınız.
  7. Defans oyuncularını zora sokmak adına 5 yeni beceri hareketi oyuna eklenmiş olacak.
  8. Yeni animasyonlar kullanılmış. Özellikle stad özelleştirmelerinde bu animasyonları daha sık göreceğiz.
  9. Kaleci oyun stillerine yenileri eklenmiş.
  10. Golden sonra resmi kulüp maskotlarıyla kutlama yapma özelliği getirilmiş.
  11. Yeni hava efektleri oyuna eklenmiş. Bu önemli bir değişim. Mesela artık şiddetli rüzgar olduğu zaman topun hareketi değişebilecek. Ya da yağışlı zeminler oyuncularınızın performansını etkileyebilecek.
  12. 5v5 mod olan Rush modu oyuna eklendi. Kick Off, Ultimate Team, Career Modu ve Kulüpler modunda çalışacak.
  13. Rush modunda maçlar toplamda 7 dakika sürüyor. Skorların eşit olması durumunda 2 dakika 20 saniyelik altık gol uygulaması yapılacak. Yine kazanan çıkmazsa iş penaltılara kalacak.
  14. Rush modunda sabit pozisyonlar da olmayacak.
  15. Rush modunda başlangıç ise Rocket League oyununa benzeyecek. Top oyuna girdiği zaman her takım merkez alana doğru koşacak.
  16. Rush modunda standart ofsayt sistemi olmayacak. Kırmızı kart yerine mavi kartlar ve benzeri kart sistemleri sunulacak. Penaltı tamamen farklı bir kullanıma sahip olacak.
  17. Rush maçları Nike ile özel iş birliği için hazırlanan Rush Stadyumu içerisinde yapılacak. Stad gösterileri içerisinde drone gösterileri gibi gösteriler de olacak.
  18. FUT’ta Rush maçları oynadığınız zaman Rush Puanları kazanacaksınız.
  19. Haftanın takımı kartları, oyunda nasıl performans gösterildiğine ilişkin yeni oyuncu rolleri kazanabilecek.
  20. Hazırlık maçları ile rakipler modunda yapılan eşleştirmeler, birbirinden ayrıldı. Artık hazırlık maçlarında daha az rekabetçi eşleştirmeler göreceğiz.
  21. FUT ödül dağıtım sistemi değişiyor.
  22. Özelleştirme ögelerinin miktarı azaltıldı.
  23. FUT ve Kulüpler kısmında artık ödül kazanmak için bir modu diğerinden daha fazla oynamaya öncelik vermeniz gerekmeyecek.
  24. Ultimate Team için yeni bir stadyum oluşturulmuş ve deplasman takımı alanı genişletilmiş. Başka bir takıma konuk olduğunuz zaman daha geniş bir taraftar kitleniz olacak ve kendinize özgü etkinlikleri yapabileceksiniz.
  25. Evrim kartları için daha fazla seçenek sunuluyor. Renkleri değiştirme, havai fişekler gibi dinamik animasyonlar ekleme ve yeni ses efektleri ekleme gibi ayrıcalıklar olacak.
  26. Oyuncuların özelliklerini yükseltmek için daha fazla seçeneğiniz olacak.
  27. Kulüpler modunda küme düşme özelliği geri geldi. Oyunda çok sayıda maç kaybetmeniz durumunda küme düşmemek için bir maça çıkacaksınız ve yenilirseniz küme düşeceksiniz.
  28. Kulüpler kısmında daha büyük ödüller kazanmak için Rush oyuncu rütbelerini kullanabileceğiniz. Maçları kazandığınız zaman puanlar alacaksınız. Ayrıca goller ve asistler de bu puanları etkileyecek.
  29. EA Sport Cranium sayesinde, oyunda oluşturacağınız avatarınızı çok daha ayrıntılı bir şekilde özelleştirebileceksiniz.
  30. Kadın takımları ile kariyer modu özelliği geliyor. 5 büyük kadın ligi ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi kapsamında kariyer modu oynayabileceksiniz.
  31. Kariyer moduna 90’dan fazla ülke için takip ekleniyor. Böylece yetenekli futbolcuları yakalamak için 160’dan fazla ülkede değerlendirme yapabileceksiniz.
  32. Kariyer modu da önemli bir yenilemeden geçti. Ekibin bahsettiği ilk önemli özellik, Premier Lig, Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 ve Şampiyonlar Ligi gibi gerçek hayattaki futbol müsabakalarından ortaya çıkan sezonluk hikayeleri ele alacak olan Canlı Başlangıç ​​Noktaları olacak.
  33. Kariyer modunda genç oyuncular için yaşlanma özelliği geliyor. Genç oyuncular artık zaman geçtikçe yaşlanacak, boyları uzayacak ya da sakalları çıkacak. Güzel bir gerçek zaman animasyon sistemi göreceğiz.
  34. Birkaç seçilmiş ikondan biri olarak oyuncu kariyeri başlatabilirsiniz. Andrea Pirlo, Theirry Henry, Kelly Smith ve Rudd Van Nistelrooy seçim yapılabilecek isimler olacak. Ön sipariş veren kullanıcılar Brezilyalı Ronaldo, David Beckham ve Zinedine Zidane seçimlerini de yapabilecek.
  35. Kariyer modunda köken hikayeleri karşımıza çıkacak. Kariyere başlarken üç yeni köken hikayesinden birini seçebileceğiz. Sakatlıktan dönen bir futbolcu, bir efsane ismin çocuğu ya da sokaklardan gelmiş yetenekli bir futbolcu hikayesiyle yola başlayabileceğiz.
  36. Maç sırasında kenar çizgilerinde daha efektif bir yapı göreceğiz. Gol sonrası sevinen kenar heyeti ve yedek futbolcular ya da bir pozisyona sinirlenilmesi gibi daha fazla aksiyon olacak.
  37. Maç içerisinde ilerleyici zaman özelliği karşımıza çıkacak. Maça başladığınızda hava güneşli iken maç sonuna kadar havanın karardığını görebilirsiniz.
  38. Daha fazla POV açısı eklenecek ve pozisyon tekrarlarında daha fazla açıdan görüntü sunulduğunu göreceğiz.
  39. Varsayılan olarak gelecek gelişmiş görsel modu ile ışın izleme ve grafik ayrıntıları da dahil olmak üzere gelişmiş aydınlatma sunulacak. Ayrıca görüntüler 4K çözünürlüğe yükseltilebilecek.
  40. Maçın tamamını izleme özelliği sunulacak.
  41. EA Sports Cranium teknolojisiyle beraber oyuncuların gerçek hayattaki yüzlerine daha benzer olmaları sağlanacak.
  42. Oyuncular artık FC IQ ile getirilen belirli rollere aşinalık kazanmak için eğitilebilir. Örneğin, Haaland’a Pep’in Man City sistemine daha doğal bir şekilde uyum sağlamasını istiyorsanız, ona sahte dokuzun hareket becerilerini öğretebilirsiniz.
BENZER:  Red Dead Redemption Yıllar Sonra PC’ye Geliyor

YouTube video

Şimdilik ortaya çıkan önemli yenilikleri böyle sıralayabiliriz. Oynanış yapısına ilişkin de bazı iyileştirmeler var tabii ki ama genel olarak oynanış yapısı FC 24 yapımına bir hayli benzer olacak.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler