Cuma, Mart 29, 2024

Fortnite Mobile için Yeni Dönem Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Battle Royale rüzgarı adeta mobil platformlarda devam ediyor. PUBG Mobile, Call of Duty Mobile gibi dev yapımların mobil oyun dünyasını heyecanlandırdığını gördük. Bu yarışta biraz geri planda kalan ise Fortnite oldu.

Fortnite geri planda kalmıştı çünkü oyun resmi olarak Android uygulama mağazası olan Google Play Store üzerinden yayınlanmamıştı. Haliyle Android’in dev kullanıcı kitlesinden tam olarak yararlanamayan Epic Games, oyunu resmi siteden APK olarak indirmeye izin veriyordu. Oyunu indirmek isteyen kullanıcıların ilk olarak resmi siteye girmesi, belirlenen QR kodu okutması ve APK dosyasını indirip yüklemesi gerekiyordu. Ayrıca güncelleme için de aynı işlem isteniyordu.

Hal böyle olunca Android işletim sisteminde istenen oyuncu sayılarına ulaşılamadı. Beklenen haber ise bugün geldi. Epic Games resmen Google ile anlaşmaya vardı.

Fortnite Mobile

Fortnite artık Google Play Store üzerinden yayınlanacak!

Yapılan anlaşmanın hemen sonrasında Fortnite, resmi uygulama mağazası olan Google Play Store üzerinden yayınlandı. Şimdiden binlece kişi tarafından indirilen oyunu oynamak istiyorsanız, Android 7.1 işletim sistemi ve daha üzeri işletim sistemine sahip olan bir cihazınız olmalı.

Buna karşın oyunda herhangi bir sınırlama olmadığını ve genel PC yapısının mobil dünyaya da entegre edildiğini belirtelim. Böylece resmi olarak tüm platformlarda yer alan yapımın, Android üzerinde ne kadar başarı yakalayacağı ise merak konusu. Google ile Epic Games arasında yapılan anlaşmanın şimdiden meyvelerini vermeye başladığını söylemek doğru olur.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler