Cumartesi, Nisan 20, 2024

Fortnite, Play Store ve App Store Marketlerinden Kaldırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilip Epic Games tarafından yayınlanan nişancı ve hayatta kalma oyunudur.

Fortnite mobil platformlarında Play Store ve App Store’dan kalktı.

fortnite google ve apple dava aciyor

fortnite ios app store kaldirildi

Neden mi?

Fortnite, Android için Google Play Store’dan da çıkarıldı. Epic Games, bugün erken saatlerde, oyunun hem iPhone hem de Android sürümleri için, kullanıcıların her iki platform için de resmi olarak onaylanmış sistemi kullanmak yerine, uygulama içi satın alımlar için doğrudan Epic’e ödeme yapmalarına olanak tanıyan bir güncellemede bulundu.

Apple, Fortnite’ı App Store’dan attı, ardından Epic Apple’a dava açtı ve sonunda Apple’ın kendi 1984 reklamını taklit eden ve Apple’ı konumlandıran bir oyun içi video vardı. Şimdi, Google görüşmede. Apple’da olduğu gibi Google, oyunların uygulama içi satın alımlar için Google Play sistemini kullanmasını gerektirir. Uygulama içi satın alma söz konusu olduğunda Play Store’un kuralları Apple’ın kurallarından biraz daha gevşek olsa da, Google’da belli bir sınır çiziyor.

Yani kısacası Apple ve Google’a %30 komisyon gitmiyor ve bunun karşılığında oyunculara %20’ye varan tasarruf fırsatı sunuluyor. Oyun ise Android ve iOS’in Resmi marketlerinde yayınlanmaya devam ediyordu.

Umarız mobil oyuncularını üzecek bir sonla bitmez diyelim. Süreç hakkında gelişmeler için takipte kalmayı unutmayın.

Sizin konu hakkında düşünceleriniz neler?, bizlerle paylaşmayı unutmayın. PCH Ailesi 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler