Cuma, Nisan 26, 2024

Galaxy Note 7 Bu Sefer Otel Odasında Bomba Gibi Patladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung‘un Galaxy Note 7’leri toplatma kararından sonra bataryaların değişeceğini sizlere bildirmiştik. Ancak toplatmaya başlanmadan önce patlama haberleri gelmeye devam ediyor. Bu sefer Avustralya’lı bir kullanıcı otel odasındayken Note 7‘si bomba gibi patladı.

Otel Odasına 1300 Dolarlık Hasar Verdi

Samsung bu konuda çok fazla geri dönüş almaya başladığı gibi, 1 milyar doları aşkın zararının olacağı uzmanlar tarafından belirtilmişti. Note 7‘yi kullanan kişi patlamadan sonra yapılan tespitler sonucunda otel odasına 1300 dolarlık zarar verildiğini açıkladı. Telefonu kullanan şahıs Reddit üzerinden paylaştığı yazıda olayları tek tek anlatırken, kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü.

Telefonu Patlayan Kişi Anlattı

Kullanıcı Reddit üzerinden şu mesajları paylaştı: “Yeni almış olduğum Galaxy Note 7 cihazım bu sabah şarjdayken patladı. Telefon tamamen kızardığı gibi, içerisinden microSD kartımı ve SIM kartımı alamadım. Patlamadan sonra kullanılamaz hale gelmişti ikiside. Orjinal kablolu şarj aletini kullanıyordum. Şimdiye kadar da sahte bir şarj aleti kullanmadım. Alevleri söndürmek için otel odasında bulunan battaniye ve çarşafları alarak üzerine attım. Her ikisi de kömür haline geldi. Hatta bunu yaparken bir parmağımı da yaktım. Samsung bana bu kasanın Avustralya’daki ilk kasa olduğunu söyledi. Samsung‘un şubesine gittiğimde bana Galaxy J1 verdiler ve oteldeki masrafları karşılayacaklarına dair söz verdiler.” dedi.

galaxy_note_7_patladi
Samsung Konu İle İlgili İnceleme Başlattı

Son yaşanan bu olay ile birlikte Samsung bir kez daha prestij kaybetmiş oldu. Samsung’un Note 7 cihazlarını geri alma işlemlerini bir an önce başlatması gerekiyor. Zira kullanıcılar hala Note 7‘leri kullanmaya devam ettikleri gibi, patlamaların da devamı gelebilir.

Samsung konu ile ilgili şu resmi açıklamayı yaptı: “Yeni Galaxy Note 7‘lerde yaşanan talihsizlikler ve geri dönüşler üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda bataryalarda yaşanan bir sıkıntıyı tespit ettik. An itibari ile (3 Eylül) dünya genelinde raporlanan toplamda 38 adet kasa var. Bunların yanı sıra, dağıtıcılar ile birlikte piyasada bulunan sorunlu cihazları tespit etmek için inceleme başlatmış bulunuyoruz.” denildi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler