Çarşamba, Nisan 24, 2024

Note 7 Bombalarından Kurtuluyoruz | Note 7R Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cihaz çıktıktan sonra kapış kapış satılamadan, cihazın kalıbından ötürü oluşan bir sıkıntıyla pilin sıkışması nedeniyle bomba gibi patlayan, birçok sosyal medya platformunda geyiği yapılan Galaxy Note 7, bu olaylardan sonra Samsung‘un zarara uğramasına sebep oldu. Bu yüzden Note 7, yeniden güncellenerek, sıkıntılar giderilmeye çalışılarak Note 7R adındaki versiyonuyla yeniden piyasaya çıkacak.

samsung galaxy note 7 iade programi 2

Note cihazların patlama riskinden dolayı cihaz kullanıcılarının bu riskten yaralanma ihtimaline karşı Note 7 toplama kampanyası başlatıldı. Ancak bu riskin önemine aldırmayan “akıllılar”, cihazlarını ellerinde tutmaya ve “NOTE 7 SINIRLI ÜRETİM” diye başlık atarak fahiş fiyatlara satmaya kalkışacağı için Samsung bu akıllılara hitaben telefonun patlama riskine karşı kullanılmasını engelleyen bir “çökertme yazılımı” yayınladı. 

Bu kadar olaydan sonra özür dilemek zorunda bile kalan Samsung, yeni cihaz için hazırlıklara başlamıştı ve yeni bir cihaz ile bu karışıklıktan kurtulmayı amaçladı. Note 7R adındaki yeni nesil Note 7 cihazı, malum cihazdaki patlama olayı sıkıntısına sebep olmamak için kasanın şeklinde değişikliğe, bataryada değişikliğe ve cihazda iyileştirmelere gitti. 

Bu yeni Note 7R‘ın internette yayınlanan bilgi ve testlerine bakılırsa cihaz gerçekten güçlü ve eskisini unutturacak bir cihaz gibi görünmekte. Benchmark testinden gayet iyi notlar aldığı, cihaz performansının olağanüstü olduğu söyleniyor. Hatta söylenenlere göre bu cihaz, Note 7‘nin yarı fiyatına satılacak. (Note 7’nin 128 GB’lık modeli yaklaşık olarak 4300 lira. Yarısı 2150 lira yapıyor.)

Ama her şeyin bir “ama”sı olduğu gibi bunun da bir aması var. Bu cihazdan yalnızca 3 milyon adet üretilecek ve öncelikli ülkeler arasında Çin ve Güney Kore bulunmakta. Bu iki ülkenin nüfusu kalabalık olduğu için tahminen hem uygun fiyatlı hem de performanslı bu telefon kapış kapış satılacak ve tahminen birçok ülkede satılamayacak. Olur da Çin veya Güney Kore’nin gurbetçisi bir arkadaşınız varsa çıkacağı hafta yanına gidin alın. “Akıllılardansanız”, Türkiye’de “NOTE 7R SINIRLI ÜRETİM” diye başlıkla yüksek fiyatlara satarsınız. Karlı olur sizin için. Kim 6000 Yen (TL karşılığı 2000 civarı) harcayıp son model mükemmel bir telefonu 15000 Yen (TL karşılığı 5000 civarı) alt limitle satmak istemez ki?

Her neyse, telefonun iyi olacağını biliyoruz, ucuz olacağını biliyoruz ama Dong Jin Koh, böyle sınırlı üretim ayağına yatarak kalbimizi kırıyorsun. Sesimizi duyarsın da buraya da biraz gönderirsin diye umuyoruz ama önceki cihazdan sonra “güvenemiyorum yani”. Umarım gönderdiklerin de “elimizde patlamaz”.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler