Cumartesi, Nisan 20, 2024

Galaxy S22 Ultra Özellikleri, Fiyatı ve Tasarımı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Galaxy S22 Ultra, Samsung için ilklerin sunulduğu bir akıllı telefon oldu. Yeni akıllı telefon bir nevi Galaxy Note serisi ile Galaxy S serisini birleştirdi. İlk defa bir S serisinde akıllı kalem kullanıldı.

Ayrıca tasarım açısından da bakacak olursak, yeni S serisi Note serisinden ilham almış bir tasarım yapısı ortaya koyuyor. Teknik özellikler açısından da bakacak olursak, şu ana kadar Samsung’un en güçlü akıllı telefonu geldi diyebiliriz.

Peki söz konusu telefonda nasıl bir tasarım yapısına yer verilmiş? Teknik özelliklerde telefon ne kadar iddialı?

Galaxy S22 Ultra Tasarımı Nasıl?

En son seri amiral gemisi akıllı telefon, S22 ailesinin de en güçlü üyesi oldu. Tasarıma baktığımız zaman, diğer S22 modellerinden çok daha farklı bir yapı var.

Telefon daha Note serisine yakın bir yapıda. Ön kısımda düz değil de kavisli ekran karşımıza çıkıyor. Buna karşın çerçevenin biraz daha düz olduğunu da söylemek lazım.

Galaxy S22 Ultra

Bir dönem Sony Xperia modellerinde de benzer bir kasa tasarımı görmüştük. Önde kavisli ekranın yanında seride ekran üzerinde kamera kullandığını da ekleyelim. Bu yapı tüm seri için ortak olarak geldi.

Kaçırmayın: Samsung Galaxy S22 Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Arka kısma geçtiğimiz zaman ise kamera yerleşiminde bir fark görüyoruz. Bu kez modelde ayrık bir kamera alanı yok. Ayrık kamera alanı yerine, kameralar direkt olarak kasadan yükseltmiş. Neden böyle bir tercih yapıldığı tartışılır ama şu var ki bu yerleşim diğer Galaxy S22 modelleriyle Ultra modelinin görüntü bazında da net olarak ayrılmasını sağlıyor.

Onun dışında artık seride dahili bir S Pen var. Tıpkı Note modellerinde yer aldığı gibi alt kısımda S Pen için bir alan olduğunu görüyoruz.

Galaxy S22 Ultra

  • Boyutlar: 77.9 mm X 163.3 mm X 8.99 mm
  • Ağırlık: 229 gram
  • Renkler: Şarap kırmızı, Puslu Siyah, Puslu Beyaz, Yeşil

Galaxy S22 Ultra Ekran Özellikleri

Şimdiye kadar sunulmuş olan en parlak ekran olarak tanımlanan ekranda, dinamik AMOLED 2x panel tercih ediliyor. 6.8 inç boyutunda ekran Edge olarak bildiğiniz kavisli köşelere sahip.

Çözünürlük değeri ise QHD+ olarak seçilmiş ve Galaxy S22+ modelinden de daha yüksek bir seviyede. Zaten ekran boyutu da biraz daha büyük.

Galaxy S22 Ultra

Ekranın 1750 nit parlaklık değeri birinci önemli ekran özelliğiyken, ikinci önemli kısım ise 120 Hz yenileme hızı. Ekran pilden tasarruf etmesi adına 10 Hz ile 120 Hz arasında yenileme hızlarında geçiş yapabilme özelliğine de sahip.

Galaxy S22 Ultra ekranı konusunda son artımız ise yapay zeka desteğinin bulunduğu mavi ışık kontrol artısı. Böylece göz sağlığı adaptif bir şekilde de korunmuş oluyor.

Ekran Özellikleri Özet

  • Boyut: 6.8 inç
  • Panel: Dinamik AMOLED 2x panel, QHD+ çözünürlük
  • Yenileme Hızı: 120 Hz
  • Parlaklık: 1750 nit
  • Kavis: Edge ekran

Galaxy S22 Ultra Teknik Özellikleri

Tüm Galaxy S22 modellerinde olduğu gibi Ultra modelinde de oldukça güçlü bir akıllı telefon gördük. Modelin en güzel yanı, Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelecek olması. Ülkemizde de bu işlemci ile satılacak telefon, 3 GHz hızlarını görecek.

8 çekirdekli işlemci; 1 adet 3 GHz Cortex X2, 3 adet 2.50 GHz Cortex A710 ve 4 adet 1.80 GHz Cortex A510 çekirdek kümelemesine sahip. Beraberinde gelen Adreno 730 GPU birimi ise oyun severleri memnun edecek kadar güçlü.

Samsung Galaxy S22

RAM kısmına geldiğimizde de yine temel Galaxy S22 modellerinden ayrı bir telefon görüyoruz. En güçlü amiral gemisi modelinde 12 GB RAM bulunuyor. Dileyenler ise 8 GB RAM modelini tercih edebilecek.

Depolama alanı ise 128 GB-256 GB-512 GB ve 1 TB arasında değişiklik gösterebiliyor. En yüksek seçeneğin 1 TB olması gayet yeterli. Amiral gemisi serileri için bile. Ama burada kötü bir haber verelim ki 1 TB model ülkemizde satılmayacak. Biz en çok 512 GB modeli göreceğiz.

Teknik özellikleri bitirmeden Galaxy S22 Ultra modelinin pil durumundan da söz edeceğim. Pil konusunda bu modelde 5000 mAh değerinde bir batarya yer alıyor. 45W süper hızlı şarj teknolojisinin desteklendiği pil konusunda tüketimin nasıl olduğu testlerle ortaya çıkacak.

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra Kamera Özellikleri

Telefonda 4 arka kamera bulunuyor. Kameralar;

  • 108 MP f/1.8 diyafram açıklığında geniş açı kamera
  • 12 MP f/2.2 ultra geniş açılı kamera
  • 10 MP f/2.4 diyafram açıklıklı 3x optik zoom telefoto kamerası
  • 10 MP f/4.9 diyafram açıklıklı 10x optik zoom telefoto kamerası
  • Ön kamera kısmında 40 MP f/2.2 diyafram açıklık.

Galaxy S22 Ultra

Telefon bu kameralarla beraber 8K 24 FPS çekim yapabiliyor. Ayrıca HDR10+ desteği, Stereo ses kaydı artıları gibi artılar da söz konusu.

Galaxy S22 Ultra Fiyatları

Yeni akıllı telefon modeli için açıklanan giriş seviyesi fiyatı 1.199 dolar oldu. En yüksek versiyonda ise 1.599 dolar gibi bir fiyat gördük. Ama hatırlatalım ki bu model ülkemize gelmeyecek 1 TB depolama alanının olduğu model.

Galaxy S22 Ultra özellikleri, tasarımı ve fiyatı için söyleyeceklerimiz bunlar. Yeni model hakkında sizin de görüşlerinizi bekliyoruz.

https://youtu.be/2Jdpwb_0F5w

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler