Pazar, Mayıs 19, 2024

Galaxy S24 Ultra Videosu Sızdı! Çalışır Halde Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un merakla beklenen lansmanı için sadece 5 günlük bir süre kaldı. Markanın yeni akıllı telefonları Galaxy AI takısıyla karşımıza çıkacak. Bu süreçte Apple’dan alışkın olduğumuz durum Samsung tarafında da yaşandı ve yeni akıllı telefonlar için önemli sızıntılar yayılmaya başladı. Geçen hafta telefonun tanıtımı sırasında kullanılacak olan basın görselleri sızmıştı. Şimdi ise Galaxy S24 Ultra modelinin gerçek olduğu düşünülen videosu sızdı.

Aslında bakarsanız serinin sürprizi çoktan kaçtı ama biz yine de video görüntüleri üzerinden beklediğimiz özellikleri ve tasarımı bir kez daha değerlendirelim.

Galaxy S24 Ultra Tanıdık Tasarım Diliyle Beraber Gelecek

Videoda direkt olarak dikkat çeken kısım yeni akıllı telefonun ekran bölümü. Ekran kısmında model, eski akıllı telefonlara nazaran daha düz bir paneli benimseyecek gibi gözüküyor. Yine ekrana gömülü tek kamera alanının kullanımı da devam edecek. Bu açıdan bakacak olursak ekran tasarımı konusunda çok büyük bir sürpriz yok. Sadece daha düz bir panel ve daha ince çerçeve alanı.

Onun dışında yan kısımlarda da düz çerçevelerin tercih edilmesi dikkat çekici bir diğer detay. Samsung bu yönden Apple’ın arkasından gidiyor desek yeridir. Düz çerçeveler artık amiral gemisi modeller için standartlaşmaya başladı.

Videoyu bir kenara bırakacak olursak, telefonun teknik özelliklerini de bir hatırlayalım istiyorum. Çok yakında tanıtılacak modelde Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi kullanılacak. Amiral gemisi işlemcinin 12 GB RAM kapasitesiyle destekleneceği düşünülüyor.

6.8 inçlik OLED ekran, 120 HZ yenileme hızı ve QHD+ çözünürlük değeri de ekran kısmında Galaxy S24 Ultra modelinin sunacağı özellikler arasında olacak.

Yeni akıllı telefon için en dikkat çekici kısımlardan birisi de kamera olacak. Yapay zeka ile desteklenecek olan kamera teknolojileri kısmında ana kamerada 200 MP değerinde OIS destekli bir lens göreceğiz. Bunun dışında 12 MP değerinde otomatik odaklamalı ultra geniş açılı kamera ve 3x optik zoom özellikli 10 MP telefoto kamerası da bulunacak. Seride yer alan son kamera ise 50 MP 5x telefoto kamerası olacak.

Zoom yetenekleri konusunda rakipsiz olacağı söylenen kameralar için detayları da yine 17 Ocak tanıtımıyla beraber göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler