Cuma, Nisan 26, 2024

Galaxy S7 İçin Sunulan Oreo Güncellemesi Geri Çekiliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güncelleme konusunda yeni yeni hızlanmaya başlayan Samsung şirketi, 2016 yılında çıkardığı Galaxy S7 için Oreo güncellemesi sunmuştu. Fakat bu güncellemeyi alan bazı kullanıcılar, cihazda kullanım deneyimini baltalayan bir problem gerekçesiyle şikayette bulundular. Bunun üzerine şirket, yayınladığı Oreo güncellemesini geri çekmeye başladı. Anlaşılan o ki güncelleme, gerçekten stabil değil. 

Problemli Güncelleme, Kullanıcıların Canını Sıkıyor

Akıllı bir elektronik cihaz; belli zaman aralıkları doğrultusunda geliştirici şirket tarafından sunulan yazılımsal geliştirmeler ile güncelleniyor. Bu her üründe aynı olmasa da, çoğu ürün için bu durumdan bahsedebiliriz. 

Fakat bazı durumlarda sunulan güncellemeler; cihazı daha iyi hale getirmenin aksine, daha kötü bir duruma sokabiliyor. Haberimizin içeriği de tam olarak bu konuya işaret etmekte.

Galaxy S7 İçin Sunulan Oreo Güncellemesi Geri Çekiliyor İÇERİK jpeg

Güncelleme konusunda gecikmesi ile kullanıcıların eleştirilerine maruz kalan Samsung şirketi, bu eleştirilerin ardından bir nebze de olsa hız kazanmıştı. Tabii bu durum, bazı problemlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. 

Cihazlar Sık Sık Kapanıp Açılıyor

2016 yılında üretilen ve yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S7, geçtiğimiz günlerde Android Oreo sürümüne kavuşmuştu. Fakat bu güncellemeyi cihazlarına yükleyen bazı kullanıcılar, ciddi bir problem ile karşı karşıya kaldılar.

İfade ettiklerine göre güncellemeyi alan pek çok kullanıcının cihazı, çok sık aralıklarla kapanıp açılıyor. Bu durum da, tabii ki kullanım deneyimini fazlasıyla baltalamakta.

Yöneltilen şikayetlerin ardından şirket, sunduğu Oreo güncellemesini cihazlardan geri çekme kararı aldı.Çekilen güncellemenin, problemleri giderildikten sonra tekrar sunulması bekleniyor fakat bu durum ne zaman gerçekleşir, belli değil. 

Geçtiğimiz yılara baktığımızda; Samsung şirketi için, güncellemeleri geç yayınlıyor diyebiliriz. Bu durumu son yıllarda kendisine problem edinen şirket, sunduğu güncellemeler konusunda elini biraz daha hızlı tutmuşa benziyor. Fakat bu notada bazı problemler ortaya çıkıyor. 

Tamamen stabil çalışacak hâle gelmeden yayınlanan güncellemeler, sadece bu haberimizdeki gibi problemlere sebep olmuyor. Batarya kalibrasyonunda bozulmalar, cihazlarda ciddi mânâda ısınmalar, stabilizasyon problemleri; bu tamamlanmamış güncellemelerin oluşturduğu problemlerden sadece birkaçı…  

Umarız ki S7 kullanıcıları, Android‘in güncel sürümü Oreo‘ya en yakın zamanda problemsiz bir şekilde kavuşurlar. Beklemekten sıkılan kullanıcılar için ise şunu söyleyebiliriz: Problemsiz eski bir sürüme sahip cep telefonu kullanmak, güncel versiyonlu ve problemli bir cihaz kullanmaktan çok daha iyidir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler