Cuma, Mart 29, 2024

Galaxy S9 Yerine iPhone X Almak İçin 7 Neden!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İki cihaz arasında kaldıysanız ve hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız işte iPhone X almanız için 7 neden.

Günümüzde artık akıllı telefonların arkasına yetişemez olduk. Gün geçmiyorki yeni bir cihaz çıkmasın. Her sene yeni bir amiral gemisi ile gelen firmalar bu senede aynı durumla karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar ise hangi cihazı seçeceklerine karar veremiyorlar.

Hatırlarsanız bir önceki yazımızda Samsung Galaxy S9 almanız için 7 nedeni sıralamıştık. Bu yazımızda piyasanın en güçlü iki cihazı olan iPhone X ve Galaxy S9’u bir nevi karşılaştıracağız. Yazımızda iPhone X almanız için 7 neden yer alsa da her iki cihazında son derece güçlü olduğunu belirtmek isterim. İşte iPhone X almak için 7 neden…

1- İşlemci Hızı S9’dan Daha İyi!

Her yeni nesil amiral gemisi cihaz öncekilere nazaran daha iyi işlemci performansı sunarlar. Bu iki cihazda önceki nesillere göre daha performanslı ve güçlüler. Ancak iki cihaz arasında bir kıyas yapacak olursak Apple’ın kendi cihazları için özel olarak ürettiği A11 işlemci, Android cihazlarda kullanılan Snapdragon 845’ten daha hızlı.

iphonex 3

iphonex 4

Üst kısımdaki resme bakacak olursanız sonuçlara net bir şekilde ulaşabilirsiniz. Her iki cihazda Geekbench 4 testine tabi tutulduğunda iPhone X’in galip geldiğini görebiliyorsunuz. Yine üst kısımda video render sürelerine baktığımızda iPhone X’in daha hızlı render aldığını görebiliyorsunuz. Bu konuda iPhone X almak daha mantıklı duruyor.

2- Yüz Tanıma Özelliği!

Yine iPhone X’in dikkat çeken özelliklerinden biriside yüz tanıma özelliği. iPhone X’te ana ekran tuşunun kaldırılması ile birlikte parmak izi sensörü cihaza eklenmemişti. Bu işi arka kısma eklenebilecek bir sensörle çözmek yerine farklı bir yola başvuran Apple, yüz tanıma özelliğini iPhone X’e entegre etmişti.

iphonex 1

Güvenlik olarak baktığımız zaman hangisi daha güvenli bilemeyiz ama ikisininde kullanıldığı yere göre güvenliliği en üst düzeyde. Misal gece uyurken parmak izi sensörünüzü başkası rahatlıkla açabilir. Ancak yüz tanıma özelliği bu kadar kolay çalışmayacaktır. Buda iPhone X’i, S9’un önüne geçiren farklı bir özelliği.

3- Siri, Bixby’den Daha İyi!

iPhone cihazlarının uzun zamandır asistanlığını yapan Siri’ye hala rakip çıkmadı. Telefonunuzdaki akıllı asistanınız Siri, bütün işlerinizi kolaylıkla gerçekleştiriyor. iPhone cihazlarının hemen hemen hepsine bulunan Siri, kullanıcılar tarafındanda oldukça kullanılıyor.

iphonex 8

Samsung’un son dönemlerde üzerinde çalıştığı Bixby, Samsung cihazlarına farklı bir özellik kazandırmıştı. Ancak Bixby aldığı geliştirmelere rağmen hala Siri’ye yetişemedi. Bunun sebebi ise Apple’ın bu konuda daha tecrübeli olması olabilir.

4- iPhone X’in Çerçevesiz Ekranı!

İki cihazada önden baktığımız zaman herhangi bir ana ekran tuşunun bulunmadığını görebiliyoruz. Bu iki telefonunda ekran/kasa oranları olduça iyi değerlerde. Ancak Apple, iPhone X ile farklı bir tasarıma giderek kullanıcıların dikkatini çekti.

iphonex 5

Hem iPhone çizgisinden ayrılan hemde rakip modellerden ayrılan iPhone X, çerçevesiz ekranı ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Öyle ki telefona karşıdan baktığınızda hemen hemen çerçeve göremiyorsunuz. Buda iPhone X’i tercih etmeniz için başka bir neden.

5- İşletim Sistemi Farkı!

Öncelike şunu belirtmek isterim ki: hem Android hemde iOS işletim sistemi son derece güvenilir ve iyi teknolojilere sahipler. Burda iOS’u öne çıkaran birkaç fark olacak tabi ki. Samsung’un kullandığı Android işletim sistemi, Android işletim sistemi kullanan tüm cihazlarda kullanılıyor.

iphonex 7

Bu durum tüm cihazlar için farklı bir ayar, farklı bir uğraş demek. Apple ise cihazlarında başka herhangi bir cihazda bulunmayan iOS işletim sistemi kullanıyor. Bu işletim sisteminin Apple cihazlarına özel olması olası bir durumda daha kolay çözüm bulunmasını ve işletim sisteminin daha stabil çalışmasını sağlıyor. Bu konuda iOS işletim sistemi daha az sorunsuz, saat gibi çalışıyor diyebiliriz.

6- Daha İyi Ön Kamera!

iPhone X’in ön kamerasını detaylı bir incelemeden sonra kendi tercihimle daha iyi buldum. Bunun nedenlerinden birisi iPhone X‘in daha gerçek, S9‘un ise daha canlı renkler vermesi. Aslında her iki kamerada kişiden kişiye göre tercihler sunuyor.

iphonex 2

Ama iPhone X’i biraz daha öne geçiren özelliği ön kameradan fotoğraf çekerken arka planı bulanıklaştırabilimesi. Hatta bunlada kalmıyor arka planı komple silebiliyor. Bu işlem bilgisayarlarda dahi uğraş gerektiriyor. iPhone X alarak bu özelliklere sahip olabilirsiniz.

7- Farklılık!

Bu başlığı bilerek böyle koydum. Keza iPhone X alarak birçok farklılığa sahip olabilirsiniz. İlk olarak iPhone X’in diğer cihazlardan farklı olması sizin iPhone X kullandığınızı hemen belli edecektir. İkinci özellik ise birinciyle bağlantılı. Fiyatı dolayısıyla herkesin sahip olamadığı bir cihaz olduğu için havanızı ikiye katlayabilirsiniz.

iphonex 6

Bu özellikler bu şekilde sıralanır ancak iki cihaz arasındaki seçim tabiki size kalıyor. Sizce bu fiyatlara iPhone X alınır mı? Siz S9 veya X alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz. Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler