Perşembe, Mart 28, 2024

Gigabyte GeForce RTX 3060 Serisi Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA iş ortakları adeta 12 Ocak tarihini bekliyormuş. NVIDIA yeni orta segment modellerinden biri olan RTX 3060’ı tanıttığı gibi, iş ortaklarının özel versiyonları peşi sıra geldi. MSI için bir yazı hazırlamıştık. Şimdi ise bir başka özel seri Gigabyte GeForce RTX 3060 modellerine bakacağız.

Her zaman olduğu gibi 3 serimiz olacak. EAGLE, VISION ve GAMING modelleri. Henüz saat hızları net değil ama kartların yapısı ortaya çıkmış durumda.

Gigabyte GeForce RTX 3060 GAMING OC

Yüksek performans ve başarılı soğutma sistemi ile gelecek olan özelleştirilmiş versiyon, Gigabyte Windforce 3x soğutma sistemine sahip. Referans modellerden farklı olarak 3 fanlı olan ekran kartının, soğutma sistemi çok stabil. Yüksek iş yükü altındayken bir soğutma kararlı bir şekilde çalışabiliyor ve kartı belli bir ısının altında sorunsuz bir şekilde tutuyor. Bu da daha iyi verim almamız anlamına geliyor.

Kaçırmayın: MSI GeForce RTX 3060 Serisi Ekran Kartları Tanıtıldı

Sessiz ve performanslı fan sisteminin yanında kart, RGB Fusion 2.0 ışıklandırmasını da destekliyor. Sözün kısası başarılı bir soğutma sistemi ve oyuncuların isteyeceği türden bir ışıklandırma desteği sunulmuş. Saat hızları hakkında bir şey söyleyemiyoruz çünkü MSI modellerinde olduğu gibi bu modelde de henüz saat hızları açıklanmamış.

Gigabyte GeForce RTX 3060 VISION OC

Kişisel olarak benim en çok beğendiğim tasarım bu modelin tasarımı oldu. Oyun kartlarında kullanılan tasarıma göre daha farklı bir tasarım kullanılmış. Bu kez kartı öne çıkarmak için siyah ve gri renklere ağırlık verilmemiş. Bunun yerine daha zarif duran gümüş ve beyaz renkleri kullanılmış.

Kasanızı buna göre seçtiyseniz, kesinlikle isteyeceğini ekran kartlarından biri olacak. Siyahtan sıkılanlar için iyi bir tercih. İşin görünüm değil de işlevsellik kısmına geçince, yine şunu söyleyebilirim ki Gamıng OC modelinden aşağı kalır bir yan yok. Yine 3 fan var ve yine istikrarlı bir soğutma sistemi sunuluyor. Benim en sevdiğim tasarım bu oldu dedim ama bu biraz tercih meselesi.

Gigabyte GeForce RTX 3060 5

Gigabyte GeForce RTX 3060 EAGLE OC

Şimdi hep 3 fanlı modelleri ele aldık ama tabii ki kendimizi bununla sınırlamayacağız. Gigabyte öyle yapmış. 3 fanlı modellere ek bir de 2 fanlı EAGLE sunmuş.

Windforce 2x soğutma teknolojisine sahip olan bu kart üzerinde de 2 adet 100 mm’lik fanlar bulunuyor. Yine en iyi ısı dağılımını sağlamak için geliştirilen bir tasarımla karşı karşıyayız. RGB Fusion 2.0 desteği bu modelde de var ve minikte olsa bir ışıklandırma kısmı dikkat çekiyor.

MSI kartlarını hatırlatarak Gigabyte GeForce RTX 3060 serisi için de sona geliyorum. Niye MSI serileri hatırlatıyorum çünkü cevap bekleyen sorular var. Saat hızlarını ve birkaç detayı daha öğrenmemiz lazım. İki markada bu konuda açıklamalar yapacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler