Cumartesi, Nisan 27, 2024

Gigabyte Mini ITX RTX 2070 Ekran Kartını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 2070 ekran kartı serisi hemen hemen her firma tarafından yayınlandı ve piyasaya sürüldü. Ancak Mini ITX adı verilen küçük kartlar ise yeni görünmeye başladı. İlk hamle ise Gigabyte kanadından gelerek, yeni RTX 2070 Mini ITX tek fanlı modeli bugün duyurdular. Peki bu tek fanlı canavar neler sunuyor?

Gigabyte RTX 2070 Mini ITX

Kart şuan ki konumu ile Dünyanın en küçük RTX serisi ekran kartı modeli oluyor. Bundan sonraki aşamalarda diğer firmalardan da mini seriler mutlaka gelecektir ama, ilk atak Gigabyte ekibinden geldi. Kart kompakt görünümü ile birlikte fabrika çıkışlı olarak Overclock‘lu gelmesi bekleniyor.

Kartın arka panelinde ise üç adet DisplayPort 1.4 bağlantısı, bir adet HDMI 2.0 ve bir adet VirtualLink (VR) bağlantısı yer alıyor. Bu da gelecekte yaygınlaşması planlanan VR gözlükler için erken işaret fişeği diyebiliriz.

Bu grafik kartının şuanda görünen tek dezavantajı, NVIDIA referans tasarımlarına göre daha düşük performans gösterecek saat hızlarına sahip olması. Yani kendisi küçük, performansı da RTX 2070 serisine göre en düşük modelden birisi olacak gibi duruyor. Ancak yine de durumu testler gösterecek tabii ki.

Şuanda Gigabyte Mini ITX RTX 2070 ekran kartının piyasaya sürüleceği tarih ve GPU’nun perakende satış fiyatı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Detaylar gelmeye devam ettikçe, konuyu güncellemeye devam edeceğiz.

gigabyte rtx 2070 mini

Gelişme: Bugün saat 18:30 civarında da MSI RTX 2070 Aero ITX ekran kartı modelini duyurarak ikinci mini ITX serisi ekran kartı da eklenmiş oldu.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler