Perşembe, Nisan 18, 2024

Gigabyte Tam 39 Farklı RTX 2060 Ekran Kartı Serisi mi Hazırlıyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet başlığı görünce “manyak mısın kardeşim?” ibareleri kafanızda oluşmuş olabilir. Ancak Gigabyte RTX 2060 ekran kartları başlıkta da gördüğünüz üzere tam 39 farklı model ile geleceği ortaya çıktı.. Sızıntı o kadar ilginç ki, EEC (Avrasya Ekonomik Komisyonu)’ye yapılan en yeni girişe göre model ve bellek detayları da açıklandı.

Kartların arasında GDDR6 bellekli modeller ve GDDR5 (X) modeller de yer alıyor. Eğer tüm bu ekran kartları kesintisiz piyasaya sürülecek olursa, diğer firmaların vereceği karşılıkları düşünemiyorum. Ortalık sanırım RTX 2060‘dan geçilmeyecek!

Toplamda 3 Farklı SKU: 6GB – 4GB ve 3GB

Sızıntı iki nedenden dolayı çok ilginç; Üç farklı SKU listelendiği gibi, başlıkta da gördünüz 6GB4GB ve 3GB modelleri yer alırken, her bir ekran kartı için de GDDR6 ve GDDR5 (X) bellekler ile geleceği belirtiliyor.

Şimdiye kadar sadece 6GB’lık GDDR6 ekran kartları masadaydı. Ancak bu bilgi gerçekleşirse, NVIDIA seçilebilecek bir kaç model sunacak. Bu serinin en ilginç modeli ise 4GB’lık RTX 2060! Kart kesinlikle 192 bit bellek veri yolu ile gelmeyecek. Bu nedenle, daha fazla performans ve daha iyi saat hızları ön planda.

NVIDIA GEFORCE RTX 2060 Versiyonlar

gigabyte rtx 2060 serisi

Tüm modeller GD ve GC serisine bölünmüş. Yeni GDDR6 belleğe sahip olan tüm RTX 20 serileri ve eski GDDR5 (X) tabanlı ekran kartı modelleri aşağıdaki listede yer alıyor.

AORUS Xtreme, Gaming OC, Windforce 3X / 2X ve Mini ATX serileri de bu ekran kartları listesi arasından en dikkat çekenler diyebiliriz.

GIGABYTE RTX 2060 Serisi 003

GIGABYTE RTX 2060 Serisi 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler