Cuma, Nisan 19, 2024

Glorious Model O Mouse İncelemesi! Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnceleme masamızda bugün, şu sıralar oyuncu mouse modellerini araştıranların mutlaka adını duyduğunu düşündüğüm Glorious Model O mouse modeli var.

Biraz, farklı tasarımı biraz da teknik özellikleriyle dikkat çeken mouse hakkında merak edilen çok şey olduğunun farkındayım. Gelin incelememizde merak edilen tüm bu soruların cevaplarını vermeye çalışalım.

Glorious Model O Mouse Tasarım Yapısı

İlk aşamada belirtmem gereken bir kısım var. Model O olarak geçen bu seride iki ayrı seçenek var. Bunlardan birisi kablolu model bir diğeri ise kablosuz olan model. İki modelin teknik açıdan farkları var ona geleceğiz ama tasarım açısından bir farkları yok. O yüzden Glorious Model O mouse tasarımını tek bir başlık altında inceleyelim istiyorum.

Mouse O serisinin genel tasarımına baktığınız zaman petekli yapıyı görüyorsunuz. Petekli yapı hem daha özgün bir tasarımın sunulmasını sağlıyor hem de bazı avantajları beraberinde getiriyor.

Bu petekli yapı sayesinde mouse hem daha hafif hale geliyor hem de kullanırken avuç içinizin hava alması sağlanıyor. Belki kısa süreli kullanımlarda bunu hissetmeyebilirsiniz ama uzun kullanımlarda avuç içinin hava alması, elinizin terlemesini engelleyeceği için konforu arttıracaktır.

Glorious Model O

Petekli yapının sağladığı son avantaj ise kolay temizleme artısı. Hem alt kısımda hem de üst kısımda petekli yapı olduğu için biriken tozları daha rahat temizlemeniz mümkün olabilir. Bu açıdan da bakacak olursak petekli tasarım gayet başarılı.

Tasarım detaylarına devam ettiğimiz zaman RGB aydınlatma artısı karşımıza çıkıyor. Mouse modellerinde hem yanlarda hem de üst kısımda aydınlatmaya yer verilmiş. Üst tekerler kısmında yer verilen aydınlatma bir yana ama yan kısımlardaki aydınlatma gayet şık duruyor diyebiliriz.

İnce bir dalga formunda bir çizgi formunda şekil verilen aydınlatma ışıkları, yeteri kadar aydınlatma da sunuyor. Ayrıca bu kısımda markanın logosunun yer aldığını ve onun da hoş bir görüntü bıraktığını da eklemiş olalım.

Glorious Model O

Alt Kısımda Tasarım Nasıl?

Son olarak alt kısmın tasarımından da söz edelim. Aslında çok bir fark yok. Yine petek şeklinde bir görüntü var. Ek olarak DPI derecesini gösteren bir bilgi ışığı da burada konumlandırılmış. Kablosuz modelde açma kapama tuşu da bu kısımda yer alıyor.

Alt bölümün tasarımında en çok dikkat çeken ise kullanılan kaydırma ayakları. Birinci sınıf G-skates ayaklar, kaydırmayı çok daha pürüzsüz hale getirmiş. Videomuzda yüzey testleri kısmında da bunun etkisini görebilirsiniz. %100 PTFE ayaklar, uzun süreli de dayanacak şekilde tasarlanmış.

Boyut Konusu

Glorious Model O mouse serisinde boyut konusunda iki ayrı seçenek var. Hem kablosuz modelde hem de kablolu modelde bir Model O bir de Model O- versiyonu bulunuyor.

Standart modellerde ölçüler biraz daha büyük. Model O- versiyonlarında ise boyutlar biraz daha küçültülüyor. Stadart model 128 mm uzunluğundayken, Model O- versiyon ise 120 mm uzunluğunda. Zaten bunun için görselleri de aşağı ekliyor olacağım.

Glorious Model O Wireless ve Model O- Wireless Ölçüleri

Glorious Model O

Glorious Model O Kablolu ve Model O- Kablolu Ölçüleri

Glorious Model O

  • Kablosuz model ağırlığı: 69 gram
  • Kablolu model ağırlığı: 67 gram
  • Kablolu model renkleri: Siyah, beyaz ve pembe. Parlak seçeneği de var.
  • Kablosuz model renkleri: Siyah ve beyaz
  • Kablolu model kablo detayları: Tescilli örgülü kablo. USB 2.0 ile bağlantı

Tasarım konusunda söyleyeceklerimiz bu kadar. Biz artık modellerin teknik özelliklerine geçelim. Ne kadar iddialı modeller olduğunu burada göreceğiz.

Glorious Model O Mouse Teknik Özellikleri

İşte bu bölümde iki seri için ayrılan özellikler var. Onun için ayrı başlıklar altında incelemeye devam edelim.

Model O Wireless Serisinin Teknik Özellikleri

Kablosuz modelde, özel olarak geliştirilmiş olan BAMF sensör kullanılıyor. Yüzey testlerinde görebileceğiniz gibi oldukça başarılı olan sensör, Pixart ile ortak olarak geliştirilmiş ve zaten bu modele özel olarak kalmış.

Yeni nesil sensör, hem daha az güç tüketiyor hem de daha iyi bir performans sunuyor. Kullanılan sensör sayesinde 19.000 DPI seviyesine kadar çıkılabiliyor ve 400 IPS izleme hızı da elde ediliyor.

Toplamda 6 adet programlanabilir tuşa sahip olan kablosuz modelin, anahtarlar kısmında ise Omron anahtar tipini tercih ettiğini görüyoruz. 20 milyon tıklamaya kadar dayanıklılık sunan mekanik anahtarların başarısını, daha önce birçok mouse modelinde de test etmiştik.

Gelelim pil konusuna. 2.4 GHz kablosuz bağlantı sunan Glorious Model O Wireless, RGB ışıklandırma kapalıyken 71 saate varan bir pil süresi sunuyor. Kullanım yoğunluğuna göre bu süre değişebilir ama genel olarak 71 saatin de çok iddialı bir süre olduğunun altını çizmek lazım.

Ayrıca burada önemli bir artı daha var. Mouse modelini kullanırken şarj edebiliyorsunuz. Yanında gelen kablo bunun için yeterli oluyor.

Glorious Model O

Model O Wireless Özellikleri

  • Sensörü: BAMF sensör
  • Anahtar Tipi: Omron Mekanik
  • Maks DPI Değeri: 19.000
  • Hızlanma: 50 gram
  • Düğme: 6 adet
  • Tepkime Süresi: 1.000 hz (1 ms)
  • Takip Hızı: 400 IPS
  • Yazılım Desteği: GloriousCore yazılım desteği
  • Pil Süresi: RGB kapalı konumda 71 saate kadar

Glorious Model O

Glorious Model O Kablolu Mouse Teknik Özellikleri

Bu model ise biraz daha geri planda diyebiliriz. Kullanılan sensör biraz daha farklı bir sensör. Bu kez marka özel bir sensör kullanmak yerine Pixart 3360 sensörlerine yer vermiş. Kesinlikle kötü olmayan ve kalitesini kanıtlamış olan sensörler, birçok e-spor mouse modelinde de yer almakta.

DPI değeri ise biraz daha düşük. Bu sensörle beraber sunulan DPI değeri 12.000 DPI olarak karşımıza çıkıyor. Maksimum takip hızı değeri ise 250 IPS seviyesinde.

Kablolu modelde kullanılan anahtarlara gelince, yine bir fark yok. Omron mekanik anahtarlar kullanılmaya devam ediyor. Tuş sayısında da bir değişim yok 6 adet tuşumuz var.

Burada değişen tabii ki kablo kullanılması. Esnek örgü kablonun uzunluğunun da 2 metre olduğunu ekleyelim. Hafif bir kablo olduğu için kullanımı çok fazla etkilemiyor.

Glorious Model O

Model O Kablolu Model Özellikleri

  • Sensör: Pixart 3360
  • Anahtar Tipi: Omron mekanik
  • Maks DPI: 12.000
  • Maks Takip Hızı: 250 IPS
  • Tepkime Süresi: 1.000hz (1ms)
  • Hızlanma: 50 gram
  • Kablo uzunluğu: 2m
  • Tuş sayısı: 6
  • Yazılım Desteği: Var

pch odul tasarim

Son Sözler

Glorious Model O mouse serisi için incelememizin sonuna geldik. Şunu söyleyebiliriz ki özellikle kablosuz modelin teknik özellikleri gerçekten başarılı. BAMF sensörün yüzey testlerinde ne kadar başarılı olduğunu da videomuzda görebilirsiniz. Aynı şekilde kablolu modeli de hem teknik hem de tasarım özellikleri açısından sevdiğimi söyleyebilirim.

Ah keşke fiyatları da biraz daha düşük olabilseydi, işte o zaman tadından yenmezdi. 🙂 Ama döviz durumları belli. Ne yazık ki kısa vadede bu tür oyuncu ekipmanlarının fiyatları çok düşmeyecekmiş gibi geliyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. Glorious model o wireless olan modelin sensörü çok iyi. Kullanıyorum ve tavsiye ederim. Özellikle mousepad üzerinde kullanırken çok fark ediyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler