Cumartesi, Nisan 27, 2024

God of War Steam’i Salladı! Rekor İlgi

Paylaş

silkroad gaminggentr

God of War PC, geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı. Oyun çıkar çıkmaz ise beklenen ilgiyi topladı. Birçok PC oyuncusunun yıllardır beklediği yapım, 2 günde Steam’i sallamış durumda.

Açıkçası Steam üzerinden elde edilen veriler, oyunun ne denli hayran kitlesine sahip olduğunu da gösteriyor. Önce rakamlarla bir konuşalım sonra bakalım yapıma neden bu kadar ilgi var?

God of War PC, Anlık Oyuncu Sayısı ile Gündemde

SteamDB verilerinden yararlanarak açıklanan bilgilere göre oyunun sadece 1 gün içerisinde eş zamanlı oyuncu sayısı 70.000 kişiye kadar ulaştı. Oyunun bu seviyeye ulaşması neden ilginç diye soracak olursanız, hikaye tabanlı bir oyundan söz ediyoruz.

Yani asıl yönü online yapısı değil. Genelde online yapısı ön planda olan, çok oyunculu oyunlarda eş zamanlı oyuncu sayılarının yüksek olduğunu görüyoruz. Hikaye tabanlı tek oyunculu yapımlarda, eş zamanlı oyuncu sayısı yine yüksek olabiliyor ama aynı seviyelerde olmuyor.

Kaçırmayın: Haftanın Ücretsiz Oyunu Galactic Civilizations III

God of War PC bu konuda başarı elde etti diyebiliriz. Ayrıca şunu da unutmamak lazım ki yeni bir oyundan söz etmiyoruz. Oyun sadece PC için yeni denebilir. Aslında 2018 yılında konsol sahipleri yapımı deneyimledi.

God of War PC

Hatta geri uyumluluk desteğiyle PS5 üzerinde bile oyunu oynayabildik. Buna rağmen demek ki PC oyuncuları, yapımın çıkışını bekliyormuş. Zaten optimizasyon testlerinde de oyunun çok başarılı sonuçlar elde ettiği ve optimizasyonunun da gayet iyi olduğu söyleniyor.

Bu durumda PC oyuncularını yapıma yöneltmiş gibi duruyor. Bakalım Sony bu durumdan ne kadar memnun olacak? Öyle ki yapımın yeni oyunları gelmeye devam edecek. Belki PC oyuncularını memnun edecek yeni kararlar görebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler