Cuma, Mart 29, 2024

Google, 50 Avukat Tarafından Antitröst Soruşturmasında

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pazartesi, Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden ve bölgelerinden gelen 50 genel avukat Google’a yönelik bir antitröst soruşturması imzaladı ve halihazırda hükümetin piyasa hakimiyetleri üzerinde yoğun bir şekilde incelemeye maruz kalan büyük teknoloji şirketleri üzerinde daha fazla baskı yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ken Pexto’un Teksas’tan aldığı soruşturma, öncelikle Google’ın reklam ve arama işlerine odaklanacak ancak Pazartesi günü verilen sözlerde, avukatlar soruşturmayı daha sonra farklı kategoriler için genişletebileceklerini belirtti.

Google, İnternet Üzerinde Reklam ve Aramalara Hakim

Washington Post, Pazartesi günü gerçekleştirilen Yüksek Mahkeme’nin önündeki basın toplantısında Paxton, Google’ın “internette reklam ve internette arama yapmanın tüm yönlerine hakim” olduğunu söyledi.

Açık Piyasalar Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada yetkili kişiler tarafından şunlar belirtildi.

“Genel Teknoloji’nin 50’lik avuatı, Google’ın arama ve reklamcılıktaki rekabetten mahrum bırakılmasını araştırmak üzere bir araya gelerek büyük teknolojiye karşı bu benzeri görülmemiş bir duruşmaya katılmaları için alkışlıyoruz.”

“Microsoft’un 1998’de dava edilmesinden bu yana teknoloji devine karşı büyük bir tekelleşme vakası görmedik. Bugün yapılan duyuru yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.”

Devlete Paralel Olarak Başka Kişilerde Soruşturmaya Dahil

Devletlerin gerçekleştirdiği soruşturmaya paralel olarak çalışan Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu, şirketleri de sektördeki rekabeti boğabilecekleri konusunda endişelendiriyor. Üç aylık aylık son kazançlarında Facebook, FTC’nin Haziran ayında şirkete bir antitröst soruşturması açtığını söyledi. Adalet Bakanlığı ise geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde teknoloji sektörünün bütününe açılan kendi geniş antitröst incelemesini açıkladı.

104855679 AP 17131361118756

Bakanlıklar, Teknoloj Sektörünü Soruşturmak için Devlet Avukatları ile Beraber

Ağustos ayında gerçekleşen bir konferansta DOJ’un antitröst başkanı Makan Delrahim gazeticilere verdiği bir demeçte, Bakanlığın teknoloji sektörlerindeki olası antitröst ihlallerini soruşturmak için genel devlet avukatları ile birlikte çalıştığını söyledi.

Ayrı bir şekilde, New York’un Başsavcısı Letitia James, (kendisi bir Demokrat), geçen hafta Cuma günü Facebook’un “nesli tükenmekte olan tüketici verileri, tüketicilerin tercihlerinin kalitesini düşürüp düşürmediğini veya reklam fiyatını arttırdığını ” açıkladı.”Koalisyonu, Colorado, Florida, Iowa, Nebraska, Kuzey Carolina, Ohio, Tennessee ve Columbia bölgesinden avukatlar içeriyordu.

630712 28 hidden facebook features only power users know

Ağustos ayında gerçekleştirilen bir konferansta DOJ’un antitröst başkanı Makan Delrahim gazetecilere verdiği bir demeçte, Bakanlığın teknoloji sektörlerindeki olası antitröst ihlallerini soruşturmak için genel devlet avukatları ile birlikte iş birliği yaptıklarını belirtti.

James geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği bir konuşmada şunları dile getirdi; 

“Dünya’nın en büyük sosyal medya platformu bile yasalara uymalı ve tüketicilere saygı durmaları gerekir. Facebook’un rekabetli engelleyip engellemediğini ve kullanıcıları riske atıp atmadığın araştırmakta, genel olarak iki partili bir avukat koalisyonu lideri olmaktan gurur duyuyorum.”

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler