Google, Android için uzun süredir sızıntılara ve söylentilere konu olan "Tap to Share" (Paylaşmak için dokundur) özelliğini kullanıma sundu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar karmaşık menülerle veya bağlantı arayüzleri ile uğraşmak zorunda kalmadan, sadece telefonlarını birbirine yaklaştırıp dokundurarak hızlıca veri aktarımı yapabilecek.
Kişiselleştirilebilir rehber paylaşımı
Google'ın yeni çözümü mobil cihazların birbirine fiziksel olarak dokundurulması ilkesine dayanıyor. Temas anında fotoğraflar, rehber kartları, videolar ve desteklenen daha pek çok farklı içerik saniyeler içerisinde aktarılıyor.
Kişisel bilgilerin paylaşımında kullanıcı kontrolünü ve güvenliğini dikkate alan Google, hangi iletişim ayrıntılarının karşı tarafa aktarılacağının seçilebilmesine imkân tanıyor. Dileyen kullanıcılar sadece kendi kartlarını gönderebildiği gibi, yalnızca karşı tarafın kişilerini almayı da tercih edebiliyor. Cihazlar ana ekrandayken dokundurulduğunda anında iki yönlü bir kartvizit değişimi gerçekleşiyor.

İlk aşamada Google Pixel ve Samsung telefon modellerinde aktif olacak
Bu özellik ilk aşamada Google'ın kendi akıllı telefon serisi olan Pixel 6 ve üzeri tüm Pixel modellerinde aktif hale getirildi. Samsung telefon modellerinde ise en yeni katlanabilir amiral gemileri olan Galaxy Z Fold8, Fold8 Ultra ve Flip8 bu teknolojiyi ilk destekleyen cihazlar arasında yerini aldı.

Destekleyen ilk cihazlar:
Google Pixel 6 ve tüm yeni Pixel modelleri
Samsung Galaxy Z Fold8
Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra
Samsung Galaxy Z Flip8
Öne çıkan temel özellikler:
Ana ekranda dokundurma ile anında iki yönlü rehber/kişi kartı aktarımı
Paylaşılacak iletişim bilgilerini özelleştirebilme veya sadece alıcı konumunda kalabilme
Fotoğraf ve video paylaşımı için Paylaş Menüsü (Share Sheet) üzerinden dokundurarak aktarım
İstendiğinde Ayarlar > Google > Quick Share altından tamamen kapatılabilme
Google diğer cihaz kullanıcılarını da unutmadı ve 2026 yılı sonuna kadar çok daha fazla Android modele bu özelliğin geleceği sözünü verdi. Tap to Share özelliği istenildiği takdirde Ayarlar > Google > Quick Share adımları takip edilerek kolayca kapatılabiliyor.