Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, Android Markasını Baştan Yaratıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android karbonhidratları ekiyor ve şekere veda ediyor. Bugün Google tarafından açıklanan habere göre Android markası yeni bir döneme geçiş yapıyor; logo, stil, renk ve yazı tipi değişiyor bunlara ek olarak artık tatlı isimlerine ve temasına veda ediliyor.

Android artık daha da sadeleşiyor. Öyleyse, logo hakkında konuşalım. Eski okul “bugdroid” robotu biraz ameliyat geçirdi ve şimdi sadece tüm vücudu ve gerekli ekleri yerine başını gösteriyor.

 

Benzer şekilde, Android kelime işareti biraz daha svelte. Önceki iki revizyonda olduğu gibi, her karakter küçük harfli ancak, yeni logoyu incelerken, her karakterin biraz inceltilmiş olduğunu ve şimdi de serifler eklendiğini fark edeceksiniz. En önemlisi, Yeni Android wordmark her zaman güncellenmiş logoya eklenecek ve asla kendi başına görüntülenmeyecek. En azından resmi bir bağlamda değil.

android logo three generations

Nelerin değiştiğini daha detaylı merak ediyorsanız, Android Central’daki Andrew Martonik, bu yeni marka için inanılmaz bir derin yazı yazdı ve bu konuda en kapsamlı ve etkili yazı. Özellikle ince tipografik değişiklikler için kalbi çılgınca paltolayan bir tasarım arıyorsanız gerçekten okumaya değer.

‘Tatlı İsimleri’ Tarih Oluyor

Bildiğiniz üzere Android, varoluşundan itibaren her sürümünde bir tatlı ismi kullanmayı tercih ediyordu (Jelly Bean, KitKat, Oreo, vs) fakat Google, Android 10 sürümünden itibaren ünlü tatlı isimlerini kullanmayı bir kenara bırakıyor.

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler