Perşembe, Nisan 18, 2024

Google ; Android’de Gereksiz Veri Toplayan Uygulamaları Uyaracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Android cephesinin İOS cephesine göre güvensiz sayılmasının belirli başlı nedenleri var dostlar, bunlardan biri de Android marketi olan Google Play Store üzerinden yüklediğiniz bazı uygulamaların gereksiz veri toplaması oluyor. Google ; zaten son dönemde güvenlik açıklarını kapatmak, hatalarını düzeltmek için ciddi gayret gösteriyor, en nihayetinde uygulamaların haddini aşmasına da bir çözüm getiriyor Google amcamız :

Peki Nasıl Yapacak Bu İşlemi ?

Anladığım kadarıyla durumu şu şekilde açıklayacağım hocalar ; Google amcamız marketindeki bütün uygulamaların sözleşme ve izinler kısmını kontrol edecek, uygulamaların izin alma kısmında bir uygulama istediği veri tabirimizle sınırını aşıyorsa, gelip sizden telefon numaranızı, kameranızı kullanmak için izin istiyorsa bu duruma Google bey el atacak ve bu sayede kullanıcılar olarak güvenliğimiz bir tık ileri gidecek. 

Tabii ki de Google’ın bulamayacağı bazı hatalar olacaktır, bunlar gayet doğal şeyler, peki öyle bir durumda güvensiz mi olacağız ? Bu tür bir durum olduğu zaman başka kullanıcıların illaki bunu fark edeceklerini düşünürsek durumu geçen uygulama şikayet edilecektir, asıl sorun ise fark edilemeyeceği kısım..

Başlıksız 3

Ne Zaman Başlayacak Bu Uygulama ?

Google amcamız bizlerin telefonlarımızın güvenliği için bir hayli sıkı şekilde çalışıyor, öyle ki 60 gün içerisinde uygulama geliştiricileri uygulamalarını yeni kurala göre düzenleyecek. Diyelim ki uygulama geliştiricisi uygulamasını düzenlemeyi reddetti ; bu durumda ise Google bey Google Protect Play özelliği ile tespit edebildiği uygulamaların geliştiricilerini uyaracak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler