Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, Apple Card’a rakip olarak yeni bir kart çıkarıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sızan görüntülere göre Google, Apple Card ile rekabet etmek için fiziksel ve sanal banka kartları üzerinde çalışıyor. Apple Pay, 2014’teki lansmanından bu yana sektördeki en iyi mobil ödeme platformlarından biri haline geldi. 2019 yılında şirket, başka bir adım atarak Apple Card’ı piyasaya sürdü. Sıra, Google’a geldi.

Verilen bilgilere göre Google, daha gelişmiş bir Google Pay uygulamasıyla birlikte, fiziksel bir yatırım olan Google Card üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, parmak izlerini veya PIN’larını girerek Google Pay uygulaması aracılığıyla sistemde kaydettikleri bir banka hesabından Google Card’larına para yükleyebilecekler.

Bu, Apple Card’a doğrudan bir kredi kartı rakibi olmayacağı anlamına geliyor. Bunun yerine, yenilenen Google Pay sisteminin, dijital Apple Pay Cash kartına daha çok benzeyeceği görülüyor.

2

Google Card’ın özellikleri nedir?

Sızan görüntülerden, minimalist ve modern bir tasarımla, Apple Card’ı çağdaştıran bir karta benzediği görülüyor. Yine de bu tasarım, değişkenlik gösterebilir. Kaynaklara göre, kartın “Citi” veya “Stanford Federal Credit Union” gibi banka ortakları aracılığıyla ortak markalı bir kart olarak sunulacağı bildiğimiz detaylar arasında.

Sızdırılan görüntüler, kartın VISA ortaklığıyla çalışacağını göstermekte, fakat Google Mastercard gibi seçenekleri de destekleyebilir. Google Card‘ın ilk olarak, Mountain View tabanlı şirketin, mevcut Google Pay hizmetleri aracılığıyla akıllı FCIC ve NCUA sigortalı çek hesaplarının nasıl sunulacağını “araştırdığını” söylediğinde kasım ayında ortaya çıktı.

Şu anda, Google Pay yalnızca PayPal’a benzer şekilde çevrimiçi ödemeleri desteklemektedir. Google’ın yenilenen Google Pay uygulamasını ve Google Card’ı ne zaman kullanıcıların kullanımına sunacağı bilinmiyor.

Google Card’ın kullanılabilir olacağı ülkeler belli mi?

Apple Card, ülkemizde bulunmamaktaydı. Google Card’ınsa hangi ülkelerde kullanılabilir olacağı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler