Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Asistan Artık Dokuz Farklı Ülkede İkinci Bir Seslendirme Seçeneğine Sahip

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, bugünden itibaren dokuz farklı ülkede Google Asistan için yeni seslendirme seçeneği çıkarıyor ve Amerika Birleşik Devletleri dışında ikincil bir seçeneği ilk kez ekliyor. Kullanıcılar yeni bir Android cihaz kurduğunda, varsayılan ses opsiyonu rastgele seçilecek, böylece daha sonradan değiştirebilmenize rağmen, eski ve yeni sesleri alan insanların bir karışımı olacak.

Bu yenilik ilgili ülkeler olarak; Hollandaca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece ve Norveççe için yeni sesler kullanılabilir durumda. Hindistan ve İngiltere’de de yeni İngilizce sesler gelecek.

Sesler renkler ile belirtilecek

Google’ın Asistanı – diğer tüm büyük akıllı asistanlar gibi – geleneksel olarak kadın seslendirmen ile geliyor fakat Google, asistanını cinsiyetlendirmekten uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu yeni sesler geleneksel olarak kulağa hoş gelen bir ses olacak, ancak hiçbir ses cinsiyetli bir isim veya açıklama ile gelmeyecek.

Bunun yerine, Google renklere göre seslere atıfta bulunacaktır. Yani birinin adı “kırmızı” diğeri “turuncu” olabilir. Kullanıcılar daha sonra sesi değiştirmeye giderlerse, teraziyi bir sese veya başka bir sese yatırmamak için, sunulan renkler ve verilen sıra rastgele bile olacak.

google home devices top 2x1 lowres1024 1

Google Nest & Home için güncelleme gelmişti

Google, Asistan’ın sunumunu geçen yılki gibi rasgele bir şekilde dağıtmaya başladı ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Google Nest ve Home cihazlarında zaten varsayılan sesi rastgele belirledi.

Birden fazla ses seçeneği yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde ve İngilizce dil seçeneğinde mevcuttu. Bugünün güncellemesi, kullanılabilirliği halen ne yazık ki sınırlı olsa dahi değişiyor. Uluslararası ses seçenekleri de geniş değil: Amerika Birleşik Devletleri’nde, John Legend’da dahil olmak üzere 11 adet İngilizce ses seçeneği mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler