Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google, Bazı Ülkelerde Pixel 4 için Yeni Google Asistan’ı Aktive Ediyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, Sanal Asistanının yeni halini Çarşamba günü yaptığı eylemde sadece orada ki izleyecilere tanıtmıştı. Yeni asistan hakkında sorulan soruların çoğu genelde erişilebilirlik ile ilgiliydi. Yeni nesil Google Asistan ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri ve üç farklı ülkede yer alan Pixel 4 cihazlara gelecek.

Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen Google I/O etkinliğinde “Yeni Google Yardımcısı olarak piyasaya sürülecek olan bu yeni nesil asistanın ilk olarak Pixel cihazlara geleceği açıklandı. Diğer nesilde de pek memnun olmadığınız ses işlevselliği bu nesilde de yer alıyor. Yeni Nesil Google Asistan, ilk Amerika Birleşik Devletleri İngilizcesi ile satışa sunulacak.

Diğer ülkelere sırası ile gelecek

Pixel 4 cihazlarına gelecek olan Yeni Nesil Google Asistan, Kanada, Birleşik Krallık ve Singapur ülkelerine Google tabiri ile “yakında” geleceğini öğrendik. Her üç ülkede de ortak dil İngilizce resmi dil.

Konu hakkında kesin bir zaman belli değil ancak bu Pixel 4 Asistan ülkeleri acil durum yol haritası üzerinde bulunuyor. Google muhtemelen dil karmaşıkları ve yerel değişkenler arasındaki küçük farklar göz önüne alındığında daha sınırlı bir sunuma ihtiyaç duyuyor.

Pixel 4’teki Yeni Nesil Asistan, Google’ın ses tanıma ve başlangıçta 100 GB olan modelleri sadece 0,5 GB’a küçültmeyi ve bunları cihazda çalıştırmayı başarmasıyla çalışıyor. Bu, kullanıcıların sıfır gecikme ile karmaşık arka arkaya komutları kapatmalarını sağlayacak.

Bu kullanılabilirlik, Motion Sense’in lansmanda bazı ülkelerle sınırlı olacağından ötürü çok da farklı değil. Google Soli teknolojisinin radar tabanlı doğası göz önüne alındığında düzenleyici onay almak zorunda.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler