Cuma, Mart 29, 2024

Google Çalışanları Dünya Genelinde Protestolara Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya yazılım devi Google, son günlerde büyük tartışmalar yaratan cinsel taciz skandalı ile ilgili zor günler geçiriyor. Cinsel taciz iddiaları ile şirketten istifası istenen Andy Rubin’in istifası sonrası yaşananlar, şirket çalışanları tarafından tepki ile karşılandı. Çalışanlar dünya genelinde Google’a karşı bir protesto başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Google’ın mobil işletim sistemi Android’in babası Andy Rubin için cinsel taciz iddiası ortaya atılmış ve gelen tepkiler üzerine şirketten istifası istenmişti. Ortaya çıkan iddialar neticesinde istifa eden Andy Rubin, bu kez delil ve bilgileri gizlemek iddiası ile tepki çekti. Google’ın Rubin’e 90 milyon dolarlık bir tazminat vermesi de şirket çalışanları tarafından tepki ile karşılandı.

Google, daha önce de içerisinde 13 üst düzey yazılımcı olan 48 çalışanını bu tür cinsel taciz olayları yüzünden şirketten uzaklaştırmıştı. Ancak çalışanlara yapılan ödemeler ve olaylar hakkındaki bilgiler kimse ile paylaşılmamıştı. Andy Rubin ile tekrar patlak veren bu olay neticesinde organize olan Google çalışanları, şirketi bu olaylara karşı yürüttüğü tutum neticesi ile protesto etme kararı aldı. 

Tokyo’da başlayan gösterilere ek olarak Singapur ve diğer ülke çalışanları destek veriyor. Çalışanlar, ofislerinden çıkıyor ve masalarına broşürler bırakıyorlar. Broşürlerde şunlar yazıyor. “Masamda değilim çünkü cinsel tacizi; suistimali, şeffaf olmamayı önlemek adına diğer Google çalışanları ve yükleniciler ile birlikte yürüyoruz. Herkes için çalışmayan bir iş yeri kültürü.” 

Aynı zamanda göstericiler, tacizler, şeffaflık ve diğer istekleri içeren beş maddelik bir liste de yayınladılar. 

Bakalım devam eden protestolar, Google’ı nasıl bir yol izlemeye teşvik edecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler