Cuma, Mart 29, 2024

Google, Çalışanlarına Her Hafta COVID Testi Yaptıracak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

90.000 Google çalışanı kısa süre önce haftalık ücretsiz COVID testlerine erişim elde etti. Wall Street Journal ilk olarak, ABD’deki her Google çalışanının (ve YouTube dahil yan kuruluşlarının) evde ücretsiz bir teste kaydolmaya uygun olacağı haberini bildirdi. Bu, Amazon gibi yalnızca perakende yeri veya depo gibi fiziksel bir konumda çalışmak zorunda kalan çalışanlara testler sunan diğer şirketlerden farklıdır.

Wall Street Journal raporuna göre Google, ortağı BioIQ’ya test başına 50 $ ödüyor. Bu, 90.000 çalışanla çarpıldığında haftada 4,5 milyon dolara çıkıyor.

Tabii ki 4,5 milyon dolarlık rakam, her çalışanın tekliften yararlandığını varsayıyor, ancak bir Google sözcüsü şirketin bunu önerdiğini söyledi. Ayrıca, Google’ın kar marjlarına göre çok küçük bir maliyettir.

Google Rekabet Kurumu
Google, Çalışanlarına Her Hafta COVID Testi Yaptıracak! 2

Bu teste stajyerlerde dahil olacak!

Google’ın sözcüsü, The Verge’e stajyerlerin de programa uygun olacağını ve programın 2021’de uluslararası çalışanlara yayılması gerektiğini söyledi. Şirket, testin, çalışanlarından herhangi birinin olması durumunda asemptomatik (semptom göstermeyen) yayıcıların sayısını azaltmaya yardımcı olacağını umuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler