Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Doğruladı: Chrome Sekmeleri Daha Hızlı Yüklenecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni bir blog gönderisine göre Google, Chrome‘daki sekmelerin performansını iyileştiriyor ve yapılacak bu değişiklikler yüzde 10’a varan hız kazanımları sağlayabilecek. Google ekibinden Alex Ainslie, “Yapılacaklar listenizden bir görevi birbiri ardına kontrol ederken, sekmelerinizin yüklenmesi sizi yavaşlatırken birkaç saniye bile beklemek sinir bozucudur,” diye yazdı.

Daha az bellek ve daha az pil tüketimi yapacak

Bir Chromium gönderisine göre Chrome, bir süredir boşta olanlardan kaynakları geri alarak etkin sekmeler için yükleme sürelerini hızlandıracak. Chrome mühendislik direktörü Max Christoff, “Yalnızca yükleme hızında değil, aynı zamanda pil ve bellek tasarrufunda da gelişmeler görüyoruz” diye yazdı.

Gruplanmış Sekmeler ile daha hızlı bir Chrome geliyor

Google’ın Mayıs ayında duyurduğu sekme gruplaması artık grupları daraltmanıza ve genişletmenize olanak tanıyacak, böylece “erişmeniz gerekenleri görmek daha kolay olacak.” Bu, sekme gruplarını kullanan kişiler arasında en önemli özellik isteği olmuştur.

Chrome aynı zamanda sekme önizlemeleri de ekliyor (şu anda beta sürümünde), siz üzerine geldiğinizde her sekmede size web sitesinin bir küçük resmini gösterecek. PDF desteği de güçleniyor ve Ainslie “önümüzdeki birkaç hafta içinde PDF formlarını doğrudan Chrome’dan doldurup girdilerinizle kaydedebileceksiniz. Dosyayı tekrar açarsanız, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler