Perşembe, Mayıs 2, 2024

Google Fotoğraflar Bazı Dosya Türlerine Desteği Kesiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

 

Google’ın bulut depolama alanında sunduğu sınırsız fotoğraf ve video depolama servisi Google Fotoğraflar, bazı dosya türlerini yüklemeye izin vermeyecek. 

Google Fotoğraflar, sahip olduğu güçlü sıkıştırma teknolojisi ile kalite kaybı olmaksızın tüm fotoğraf ve videolarınızı tek bir noktada toplayabilen ücretsiz bir hizmet. Gerek Android gerek iOS cihazlarda ve hatta PC sistemlerinde de oldukça popüler olan uygulamanın bazı dosyalara destek sunmadığı ortaya çıktı.

google fotoğraflar dosya türlerii desteğini kesiyor 1

Ortaya çıkan bilgilere göre Google, 6 Aralık tarihinden beri RAW ve VOB dosya türleri için ücretsiz depolama imkanı sunmuyor. Bu dosya türleri bilindiği gibi ham halde bulunan video ve resim formatlarından oluşuyor. Günlük kullanıcı ile pek ilgili olmayan bu dosyalar, daha çok profesyonel alandaki kullanıcılar için önemli. Google’ın destek verdiği dosya türleri ise şu şekilde:

.mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts ve .mkv

Eğer hali hazırda RAW ve VOB dosya türlerine sahipseniz ve bu dosyaları Google Fotoğraflar ile saklamak istiyorsanız, Google’ın ücretli depolama çözümlerini kullanmanız gerekecek. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler