Cuma, Nisan 26, 2024

Google Haritalar Live View için Büyük Bir Güncelleme Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Haritalar geçen yıl, Canlı Görünüm (Live View) AR (Arttırılmış Gerçeklik) özelliğini ARCore ve ARKit’i destekleyen Android ve iOS cihazlara genişletti. Google Haritalar bu hafta, etrafta dolaşırken, bir toplu taşıma istasyonundan ayrılırken veya arkadaşlarınızla buluşurken kendinizi dünyaya yönlendirmeyi daha da kolaylaştırmak için Live View için büyük bir güncelleme duyurdu.

Görülecek yer:

fed22d71 1b9d 43d2 b5bc 0ea1d85dd81f
Google Haritalar Live View için Büyük Bir Güncelleme Yayınlandı! 4

Hızlı ve kolay bir şekilde yönünüzü belirleyebilmeniz ve çevrenizi anlayabilmeniz için yakındaki önemli noktaları görebileceksiniz. Live View, belirli yer işaretlerinin sizden ne kadar uzakta olduğunu ve oraya gitmek için hangi yöne gitmeniz gerektiğini size gösterecektir.

Taşıma sırasında Canlı Görüntü:

Live View Transit
Google Haritalar Live View için Büyük Bir Güncelleme Yayınlandı! 5

Şimdi, toplu taşıma yol tariflerini kullanıyorsanız ve yolculuğunuzun yürüme kısmına sahipseniz, yolunuzu bulmak için Canlı Görünüm’ü kullanabilirsiniz. Bu, özellikle bir toplu taşıma istasyonundan çıktığınızda ve hangi yöne gideceğinizi bilmediğinizde kullanışlıdır.

Canlı Görüntü için Lokasyon Paylaşımı:

e673029d 0922 42a7 a3a6 17a34bde57de
Google Haritalar Live View için Büyük Bir Güncelleme Yayınlandı! 6

Bir arkadaşınız konumunu sizinle paylaşmayı seçtiği zaman, nerede ve ne kadar uzakta olduklarını görmek için arkadaşınızın simgesine ve ardından Canlı Görünüm’e hafifçe dokunabilirsiniz – nereye gideceğinizi bilmenize yardımcı olan üst üste yerleştirilmiş oklar ve talimatlar sizleri karşılar.

Bilmeniz Gerekenler

  • Önümüzdeki haftalarda toplu taşıma sekmesinde Canlı Görünüm ve Android ve iOS’ta Konum Paylaşımı, daha doğru bir pin ile birlikte mevcut olacak.
  • Yer işaretleri yakın zamanda Android ve iOS’ta dünya çapında 25 şehirde kullanıma sunulmaya başlayacak ve daha fazlası da gelecek. Mevcut 25 şehir aşağıda listelenmiştir.
  • Amsterdam, Bangkok, Barselona, Berlin, Budapeşte, Dubai, Floransa, İstanbul, Kuala Lumpur, Kyoto, Londra, Los Angeles, Madrid, Milano, Münih, New York, Osaka, Paris, Prag, Roma, San Francisco, Sidney, Tokyo, Viyana
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler