Cuma, Nisan 19, 2024

Google, Kişisel Etkinliğinizi Platformdan Gizlemenin Üç Yeni Yolunu Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Haritalar için gizli mod, YouTube geçmişi için otomatik silme ve daha fazlası; Şirket, Google Haritalar, YouTube ve Google Asistan’ı kullanırken müşterilerin gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilmesi için yeni araçlar sunarak dünya çapında ilk kez Siber Güvenlik Farkındalık Ayı başlatıyor.

Şirket iOS platformuna yakın zamanda getireceğini söyledi fakat önce bu ay içerisinde Android’de piyasaya çıkacak olan Haritalar için Gizli Mod özelliğini başlatacağını doğruladı.

Bu Gizli Mod nasıl çalışacak yahu?

Haritalar’da Gizli Mod özelliğini aktif ettiğiniz zaman, o cihazdaki Haritalar etkniliğiniz (örneğin aradığınız yerler) Google hesabınıza kaydedilmeyecek ve Haritalar deneyiminizi kişiselleştirmek için kullanamayacaklar.

dims

YouTube platformuna gelince, Google, seçtiğiniz bir aralıkta konum geçmişinizi ve web verilerinizi otomatik olarak temizleyebilen aynı otomatik silme özelliğini kullanıma açıyor.

Verilerinizi saklamanız için zaman aralığı seçebileceksiniz. 3 ila 18 ay arasında verilerinizin saklanmasını ayarlayabilecek ve bu süre sonunda verilerinizin silinmesini sağlayabileceksiniz.

youtube

Ve son olarak, Google telefonunuzda bir uygulama açmak zorunda kalmadan Google Asistan için son sesli komutları veya soruları silmenize olanak sağlayacak. Şimdi “Hey Google, sana söylediğim son şeyi sil” yahut “Geçen hafta söylediğim son şeyi sil” diyebilirsiniz ve bu verdiğiniz komutlara göre verilerinizi kolayca sildirebilirsiniz. Bu sesli komutlar ile bir haftalık Google Asistan geçmişinizi silemiyorsunuz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler