Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Maps’te Radar Simgeleri ve Sesli Uyarılar Test Ediliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında başı çeken Amerika merkezli Google, uzun zamandır Google Maps uygulamasında kullanıcıların gittiği rotada radar sistemi olup olmadığını sürücülere bildiren bir özellik üzerinde çalışıyor. Google, bu özelliği test etmeye başlamış bile. Cezada kurtaran bu sistem, yakında tüm dünyada kullanılması planlanıyor.

 

Radar Olan Yerde Uyaracak!

Özellikle ülkemizde sürücülerin korkulu rüyası olan radara yakalanma mevzusuna Google’dan bir proje geldi. Şirket zaten uzun zamandır sürücülerin gittiği rotada radar sistemi kurulu olup olmadığını önceden bildiren bir özellik üzerinde çalışıyordu. Sürücüler yolda giderken eğer yakınında radar sistemi bulunuyorsa hem telefon ekranında hemde sesli olarak ikazda bulunacak. Bu sayede kullanıcılar cep yakan para cezalarından az da olsa kurtulmuş olacak.

google maps speed camera 2

Google şirketinin alt şirketi olan Waze şirketi ile yol çalışmaları, trafik sıkışıklıkları ve diğer olumsuzlukları bilgi verebilirken Google Haritalar bu özelliklerden bazılarına sahip değil. Bu özellik farklı navigasyon uygulamalarında hali hazırda kullanılıyor. Bu yüzden Google biraz geç kalmış gibi görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler