Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, Pixel 4 İçin Sokak Sokak Yüz Tarıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google bize Pixel 4 ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyor. Şimdide Pixel 4’te yüz tanıma olacağını açıkladı. Dediklerine göre iPhone’daki Face ID kadar hızlı ve tutarlı. Daha önce donanımsal ve yazılımsal olarak Pixel 4’de yüz tanımanın olacağını iddia edilmişti. Google Bu yüz tanıma sistemini geliştirmek için hallka açık alanlarda veri topluyor.

İddiaya göre Google Amerika’nın şehir sokaklarında gezerek insanlara yüzlerini taramak (veri toplamak) için 5 dolarlık hediye kartları teklif ediyordu. Bu iddiayı Google The Verge’de doğruladı. Sebep olarak da saha araştırmasının yapıldığını, sebebinin yüz tarama verilerinin toplanarak algoritmanın geliştirilmesi olduğu gösterildi. Yani Pixel 4’ün yüz tanımasının isabetliliğini artırmak için yapılıyor.

Google’ın Yüz Verilerine İhtiyacı Var

Yüz tanıma sistemleri hızla hayatımıza girerken bu sistemden nefret etmek oldukça kolay. Hal öyle ki algoritmaya biyometrik özellikler yeterince iyi tanıtılmaz ise bazı insanların yüzlerini ayırt edemiyor. Bunu engellemenin güzel bir yolu da halka açık alanlarda testlerin yapılmasından geçiyor. Algoritmada buna benzer bir hata varsa test edilerek giderilmesi sağlanabilir.

Google buna benzer hataları Pixel 4’de istemiyor. Google’ın sözcüsü ayrıca “Hedefimiz özelliği sağlam güvenlik ve performansla geliştirmek. Ayrıca, bunu mümkün olduğunca fazla insanın faydalanabilmesi için düşünceleri kapsayarak inşa ediyoruz.” dedi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler