Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Pixel ve Pixel 2’ye Star Wars Artırılmış Gerçeklik

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekim ayında yapılan duyurudan sonra Google bu hafta Pixel ve Pixel 2’de artırılmış gerçeklik etiketlerini çıkardı. Yeni gelen bu özellik sayesinde kameraya 3 boyutlu figürler koyarak güzel bir deneyim elde edilebilir.

Olayları biraz daha eğlenceli hale getirmek için Google, bu özelliği iki farklı çıkartma grubuyla başlatıyor: Stranger Things ve Star Wars. Şimdilik Stranger Things ve Star Wars karakterleriyle eğlenceli video ve fotoğraf çekmek Google Pixel cihazlarda mümkün.

Ayrıca bir donut ve kahve kupası gibi birkaç kendine özgü karakteri de var. Bu özelliğin olduğu ilk videolara bakacak olursak çıkartmaların gayet iyi bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz.

Google Artırılmış Gerçeklik Etiketleri

Şimdilik sadece Pixel için mevcut olan bu AR özelliklerinin diğer telefonlara gelişiyle ilgili ise net bir bilgi ne yazık ki mevcut değil. Ayrıca, Pixel telefonların Android 8.1’e güncellendiğini ve tüm telefonların güncellemeyi henüz almadığını da söylüyorlar. Bu özelliğin de önümüzdeki günlerde kamera uygulaması içinde görünmesi gerektiği belirtiliyor. Ek olarak gelecek zamanlarda daha fazla etiket çıkarmayı planlıyorlar. Fakat düşünceme göre eğer Snapchat gibi kişiye özgü avatar özelliği ve sürekli güncellenen etiketler de ilgi odağı olabilir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler