Salı, Nisan 23, 2024

Google Sanal Gerçeklik İşine Daydream View İle Giriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sanal gerçeklik gözlüklerini artık hepimiz yakından biliyoruz, tanıyoruz ve kullanıyoruz. Ancak teknoloji olarak henüz yeni oldukları için Google gibi firmalar da fırsatı değerlendirmek istiyor. Daydream View bir diğer adı ile Google Daydream VR ile piyasaya girmeye hazırlanan Google bu konuda iddialı gibi.

Google Daydream View Neler Sunuyor ?

Sanal gerçeklik gözlükleri ülkemize gireli çok olmadı değerli dostlar. Belki de çoğumuz hala kullanıyoruz ama ne için ve hangi amaçla kullandığımızı idrak edemeyen kişiler de çoktur. Şuanda sadece fantezi amaçlı kullanılan (film izleme, oyun oynama gibi..) bu gözlükler ilerleyen yıllarda farklı amaçlar için de kullanılıyor olacak. Zira akıllı telefonlar ve ekran kartları da artık VR destekli olduğu için firmalar farklı kâr kapılarını çoktan aralamış durumda.

Google Daydream View sanal gerçeklik gözlüğü ise tamamen Daydream VR platformuna destek vererek Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlarına uyumlu olarak tasarlanmış. Şuan için sadece kendi telefonlarına destek veren Google, ilerleyen günlerde diğer akıllı cihazlara da geçiş yapacak.

google-daydream-view-005
Gözlüğün tasarımında köpük ve kumaş kullanıldığı gibi, çok sağlam bir yapı beklememenizi tavsiye ediyorum. En ufak darbede köpükler kırılabilir. Aynı zamanda menteşeli plastik yapıya sahip iç iskelet de göze çarparken, farklı kalınlıkta ve boyutlardaki akıllı telefonlar yerleştirilebiliyor.

google-daydream-view-002
Samsung Gear VR ile kıyasladığımızda çok daha hafif ve kalitesiz diyebilirim. Gözlüğün kullanımı ise çok kolay olduğu gibi, sadece iskeletin içine Android cihazınızı yerleştirdikten sonra izleyeceğiniz veya oynayacağınız içeriği açmanız yeterli oluyor.

google-daydream-view-004
Gear VR ile Kapışacak

Toplamda üç farklı renk seçeneği ile satılacak olan Google Daydream View sanal gerçeklik gözlüğünde ses açma kapatma, home tuşu, menü tuşu ve trackpad de unutulmamış. Aynı zamanda gözlüğün içerisinde bulunan sensörler de hareketi algılayabiliyor.

Google’ın yeni gözlüğü 20 Ekim tarihinde ABD‘de satışa çıkacak. Ardından tüm dünya genelinde sipariş edilebilecek. Daydream View‘in piyasa satış fiyatı ise 79 dolar olacak. Türkiye fiyatına bakacak olursak 299 TL gibi bir rakam bizleri bekleyebilir.

google-daydream-view-003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Hocam Oculus kullanıyoruz o ağırlığı bi süre sonra çekilmez hale geliyor, hatta bi süre sonra baş ağrısı ve baş dönmeside oluyo, köpük le kumaş tartışılır ama hafifse sorun yok ama fiyatı saçma, tam olarak gözlük değilde gözlük aparatı gibi bişi olmuş..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler