Cuma, Mart 29, 2024

Google, Sodar AR Teknolojisi ile Sosyal Mesafeye Yardımcı Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal Mesafe, yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisinin durdurulmasının etkili bir yoludur ve şimdi ise Google, sosyal mesafeyi korumanıza yardımcı olabilmek için AR (Artırılmış Gerçeklik) kullanan yeni bir araç sunuyor.

“Sodar”, teknoloji devi Google tarafından oluşturulan ve çevrenizdeki sanal 2 metrelik sosyal mesafe sınırı koyabilmek için Artırılmış Gerçeklik’i (AR) kullanmak üzre tasarlanmış bir proje. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için genellikle iki kişi arasında tutulması önerilen mesafe budur.

Bu Artırılmış Gerçeklik servisinin mükemmel bir performans vermesini beklemeyin ancak sistem iki kişinin biraz yakınlaşma durumunu tespit ederek uyarı verebiliyor. Yapılan testlerde ise bu mesafenin gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu da perspektife koyuyor.

google sodar 1
Google, Sodar AR Teknolojisi ile Sosyal Mesafeye Yardımcı Olacak 2

Google’ın geliştirmekte olduğu Sodar teknolojisi yalnızca Google Chrome web tarayıcısında ve Android işletim sisteminde çalışır durumda. İlk kullanımda bir takım bazı izin isteme ekranları ile karşılabilirsiniz. Bunlara AR için doğrudan ve daha önce hiç izin vermediyseniz Google Chrome için kamera erişimi de dahildir. Sensörleri kalibre etmek için yere baktıktan sonra çizgi belirir.

Sodar, Google’ın v79 sürümünde Android için Chrome’da uyguladığı bir standart olan WebXR’yi kullanmak için kullanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Arjoy.net tanınmış kişilerin 3D boyutlarını gösteriyor. Eğer telefonunuz artırılmış gerçeklik destekli ise sitedeki modelleri bulunduğunuz ortama yansıtabilir ve sanki o kişiler sizin evinizde, yanınızdaymış gibi hissedebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler