Salı, Nisan 23, 2024

Google’ın Yeni Sesli Asistanı Kuaförden Randevu Bile Alabiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Asistan yapay zeka ile birlikte artık gündelik işlerimizin pek çok alanında yer alacak. Bu sayede Google I/O etkinliğinde yeni yapay zekanın tanıtımı yapılırken, yapay zeka telefon ile aratılarak kuaförden randevu almayı başardı.

Google Yapay Zekayı Zorluyor

Yapay zeka kavramı her gün gelişmeye devam ettiği gibi, her geçen gün ‘daha insancıl’ oluyor. Bunun en güzel örneğini de Google‘ın I/O etkinliğinde bugün gördük. CEO Sundar Pichai tarafından yapılan sunumda özellikle telefonda kuaför kadının karşısındaki kişinin sadece yapay zekadan ibaret olduğunu anlamaması salonda büyük bir heyecan uyandırdı. Üstelik araya hafif espriler de katabildiği gibi, olayın artık gerçek üstü boyutlara ulaştığını görebiliyoruz.

Google bu sayede yeni yapay zekası ile birlikte kuaförden randevu almanın dışında restoran gibi alanlara rezervarsyon yaparak robotik asistan kullanılabilecek.

google yapay zeka sanal asistan 003

Bu Sene Kamuoyuna Sunulacak

Bu sene itibari ile kamuoyuna sunulacak olan Google Duplex, iletişime geçtiği kişiler ile “mmm-hmmm” gibi sesler de ekleyebildiği için, karşısındaki dinleyen kişilere insan olduğunu düşündürebiliyor. Bu sayede de yapay zeka kavramının detayları gözler önüne serilmiş oluyor.

Son kullanıcıların Google Duplex‘i tercih edebilmesi için ne kadar ücret ödeyecekleri konusunda henüz bir bilgi bulunmazken, ben hayran kaldığımı söyleyebilirim.

Bilim – Kurgu Gerçek Oluyor mu?

Ne diyorsunuz? Yıllardır filmlerde izlemiş olduğumuz Bilim – Kurgu senaryoları giderek gerçekleşiyor mu dersiniz? Etkinlikte kaydedilen yapay zekanın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler