Cumartesi, Nisan 20, 2024

GTX 1060’lı Ocak ayı sistem önerisi 2017

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu ay sistem önerilerimizde GTX 1060 ekran kartına sahip bileşenlere yer verdik. Genellikle fiyat performans serisi ile devam ederken, toplamasından da büyük keyif aldığımız Ocak ayı sistem önerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Hangi parçaları kullandık ?

Sistem önerisi yaparken sizlere parçaların fiyat performans serisi olup olmadığına büyük önem vererek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Fakat dolar malum aldı başını giderken, ne yazık ki şuanda uygun fiyata yüksek performanslı sistem toplamak mümkün olmuyor. Bu ay ki sistem önerimizin toplam fiyatı 3400 TL ve bu fiyata gerçekten yüksek performans alabileceğiniz bileşenlere yer verdiğimizi düşünüyoruz.

  Şimdi dilerseniz donanımları yakından tanıyalım;

Anakart

Sistemimizde anakart modeli olarak MSI H110M Pro-VH modelini tercih ettik. Şuanda bu anakartın piyasa satış fiyatı 300 TL ve civarlarında değişiyor. Her ne kadar gaming bir anakart olmasa da DDR4 ve PCIe 3.0 destekli olması bizim için yeterliydi. Ekran kartımız bu anakart üzerinde daha PCIe 2.0’a göre daha iyi performans ile çalışacaktır.

Anakartımızın üzerinde iki adet RAM slotu bulunuyor. Bu slotlar ile birlikte maksimum 32 GB RAM destekliyor. Takacağınız RAM’ler ise 2400 MHz olması gerekmektedir. Eğer ki daha düşük bir MHz’da RAM takacak olursanız yine destekler. Fakat o hızda çalıştırarak verim alabilirsiniz.

msi h110m pro vh incelemesi

Ekran Kartı

Geldik sistemimiz için en önemli bileşenlerden birisi olan ekran kartına. 3400 TL’lik sistem tavsiyesinde kullandığımız ekran kartı MSI GTX 1060 3 GB modeli oldu. Ekran kartımız VR destekli olduğu gibi, 192 bit bant genişliğine sahip. Şuanda piyasa satış fiyatı ise 1250 TL‘den başlıyor. Her ne kadar anakartımızın büyüklüğünde olsa da, sistemimizin performansı için en ideal modellerden birisi.

Eğer sizin bütçeniz varsa, MSI GTX 1060 6 GB modelini de tercih edebilirsiniz. FPS anlamında 10-20 FPS gözle görülür farklar elde edebilmek mümkün. Ayrıca ekran kartımız OC modundayken 8108 MHz hıza sahip. Ekstra olarak 1809 MHz çekirdek hızı ve DirectX 12 destekli olduğunun da altını çizelim.

msi gtx 1060 3 gb incelemesi 002

msi gtx 1060 3 gb incelemesi
İşlemci

Anakartımız için seçmiş olduğumuz ideal işlemci modelimiz ise Intel Skylake serisinden i5-6500 modeli oldu. İşlemcimiz 1151 pin olduğu gibi, 3.2 GHz hıza sahip. Aynı zamanda 6MB cache ön belleği ile birlikte geliyor. Bu sisteme i5 işlemcimiz “cuk” diye oturdu. Eğer i3 seçecek olursanız darboğaz ile karşılaşırsınız. i7 seçecek olursanız da yine aynı şekilde GTX 1060 ekran kartınız işlemcinize yetişemeyebilir.

Intel Skylake i5-6500 işlemcimiz şuanda piyasada 950 TL‘den başlayan fiyatlardan satılıyor. İşlemcinizi seçerken anakartınızın soket yapısı ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yine bu işlemcimizin soket yapısı LGA 1151 pinli olarak gelmektedir.

intel skylake i5 6500 islemci

SSD/HDD

Sırada sistemimizin depolama kaynağı olan SSD ve HDD modellerine geldik. Normalde sistem toplarken biz sizlere SSD almadan toplama yapmamanızı öneriyoruz. Çünkü artık SSD’siz sistemler pek tercih edilmediği gibi, performans anlamında gerçekten çok kıymetliler bizim için. Özellikle minimum 120 GB SSD aldığınızı varsayarsak eğer, bu alanın içine Windows’u ve çok kullandığımız uygulama veya oyunları kuruyoruz. Geriye kalan HDD’mizin içerisine de diğer program, oyun ve uygulamalarımızı kuruyoruz.

Biz bu sistemimizde SSD olarak Force LE 120 GB 560 Okuma/530 Yazma modelini tercih ettik. Eğer sizin bütçeniz varsa 240 veya üzerinde bir SSD modeli tercih edebilmeniz mümkün. Zaten yukarıdaki videoda detaylı olarak montajını anlattık. SSD modelimiz şuanda piyasada 220 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

HDD olarak da Seagate‘in 1 TB depolama alanına sahip ve 7200 RPM hızında çalışabilen modelini tercih ettik. HDD seçerken RPM hızına ayrıca bir önem göstermenizi tavsiye ediyoruz. Zira düşük hız her zaman düşük performans anlamına gelir. HDD modelimiz şuanda piyasada 220 TL‘den başlayan fiyatlardan satılıyor.

Force LE 120 GB SSD

Seagate 1 TB 7200 RPM
RAM

Geldik bir diğer önemli modüllerimizden birisi olan RAM seçeneğine. Biz bu sistemde Corsair Vengeance 8 GB DDR4 2400 MHz değerinde tek bir RAM seçtik. Anakartımız 32 GB’a kadar desteklediği için siz dilerseniz bütçeniz doğrultusunda takviye yapabilirsiniz.

Yukarıda anakartımızın 2133 MHz hızını desteklediğini söylemiştik. RAM’lerimiz ise 2400 MHz hızında çalışıyor. “Peki şimdi ne olacak ?” diyenler olabilir. Hiçbir sorun olmayacak arkadaşlar. RAM’lerimiz 2400 yerine 2133 MHz hızında çalışmaya devam edecek. Corsair’ın bu yakışıklı modeli şuanda piyasada 230 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

Corsair Vengeance 8GB 2400 MHz
Hangi kasayı tercih ettik ?

Sistem toplarken performans kadar dış görünüşte önemli. Bütçenize göre yakışıklı kasalar seçebilirsiniz. Biz bu sistemimizde ise Thermaltake Versa H20 (600W PSU Dahil) modelini kullandık. Kasa şuanda piyasada 280 TL‘den başlayan fiyatlar ile piyasada satılıyor.

Yukarıda belirtmiş olduğum üzere kasada 600W PSU dahil olarak geliyor. Bu da ekstra olarak PSU’ya bütçe ayırmamamız için güzel bir etken oluyor. Sistem zaten çok fazla güç çekmediği için 600W hayli hayli yetecektir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler