Perşembe, Eylül 12, 2024

Güncelleme Gelmeyen Telefona HyperOS Yükleme Nasıl Yapılır?

Xiaomi, Redmi ya da POCO marka bir telefonunuz varsa, HyperOS güncellemesinden haberdar olmuşsunuzdur. Marka geçtiğimiz aylarda radikal bir karar aldı ve MIUI serisine son vererek HyperOS arayüzüne geçti. MIUI 14 sürümünden sonra gelen arayüz güncellemesi, hala dağıtıma devam ediyor. Evet peşi sıra güncelleme haberi veriyoruz ama ya güncellemeyi alamayan kullanıcılar da var. Başlıktan da anladığınız üzere bu içeriğimizde güncelleme gelmeyen telefona HyperOS yükleme işlemini anlatacağız.

Bazı noktalarımız ve uygulamanız gereken işlem adımlarımız olacak. O yüzden zaman kaybetmek istemiyorum ve hemen detaylara geçiyorum.

Telefona HyperOS Yükleme Nasıl Yapılır?

Bir not: İnce bir çizgi var. Akıllı telefonunuz için bu güncellemenin sunulmuş olması gerekiyor. Yani diyelim ki Xiaomi 12 akıllı telefonunuz var. Telefon HyperOS güncellemesi aldı. Ama bir türlü güncelleme size ulaşmadı.

O zaman bahsettiğimiz yöntem işe yarayacak. Eğer marka sizin cihazınıza güncelleme desteğini kesmişse, o zaman yeni sürümü yükleme şansınız yok. En azından bu bahsettiğimiz yöntemle.

HyperOS guncelleme - PC Hocası

Peki Ben Neden Güncelleme Almadım?

Yukarıdaki notu okuduktan sonra, aklınızda bu soru canlanmış olabilir. Hemen açıklayalım. Telefonunuz güncelleme almışsa ve siz bu güncellemeye erişememişseniz, bunun nedeni sıranın gelmemiş olması. Xiaomi, Çin, Global, Avrupa bölgesi gibi birçok bölgeye cihaz satıyor. Satılan cihazlar farklı seri kodlarıyla satışa sunuluyor. Bazı aynı modellerin farklı isimlerle satışta olduğunu görüyoruz.

İşte güncellemenin gecikmesinin nedeni bu. Her cihaz için aynı anda güncelleme sunulmuyor. Bölgelere göre küçük farklar olduğundan, güncelleme sıraya alınıyor ve cihazların seri numaralarına, bölgelerine göre dağıtılıyor.

BENZER:  NVIDIA GeForce Game Ready 560.94 Sürümü Yayınlandı Yenilikler Neler?

Bazı kullanıcılar güncelleme geldiği gün, “Hadi cihazı güncelle” bildirimleri almaya başlayabilir. Şansız kesimdeyseniz, aylarca bekleyebilirsiniz. Neyse ki bahsedeceğimiz yöntem, bekleme sorununu çözecek. O zaman merak ettiğiniz kısma atlıyorum.

HyperOS Güncellemesi Yükleme Adımları

Güncelleme gelmeyen telefona HyperOS yükleme

  • Cihazınızın “Ayarlar” menüsüne girin ve “Ek Ayarlar” kısmını açın.
  • Buradan “Bölge” sekmesine girin ve bölge seçimini değiştirin. Önerimiz “Singapur” olarak seçim yapmanız.

Güncelleme gelmeyen telefona HyperOS yükleme

  • Değişiklikleri kabul ettiniz ve artık bölgeniz değişti. Şimdi “Ayarlar” menüsüne gidip buradan da “Telefon Hakkında” kısmına giriyoruz.

Güncelleme gelmeyen telefona HyperOS yükleme

  • Yeni güncellemeyi burada göreceksiniz. Ama dikkat. HyperOS güncellemesi hemen karşınıza çıkmayabilir. Eksik MIUI 14 güncellemesi varsa, önce bunun yüklemesini yapın.

Güncelleme gelmeyen telefona HyperOS yükleme

  • Cihaz güncellemeyi bitirsin ve bir kez daha güncellemeleri kontrol edin. Sonunda HyperOS güncellemesini almış olacaksınız.

!!Unutma!!

Güncelleme gelmeyen telefona HyperOS yükleme işlemi tamamlandı. Ama kocaman bir ünlem bırakmamız lazım. Telefonun bölgesi Singapur olarak kaldı. (Ya da siz ne seçtiyseniz) Bunu değiştirmemiz lazım. Tekrar ayarlar kısmından ek ayarlar yolu üzerinden bölgeyi Türkiye yapın.

Bundan sonraki güncellemeleri de rutin olarak almaya devam edeceksiniz. Bir nevi sırada öne geçmiş olduk. Unutmayın o güncelleme zaten cihazınıza gelecekti ama ne zaman.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler