Popüler İçerikler #samsung #Akıllı telefon #apple #google #amd #Xiaomi #Apple #Nvidia

Güney Kore'de yapay zekalı gözlükle kopya çekenlere hapis cezası!

Favori Kaynak Yap
Güney Kore'de yapay zekalı gözlükle kopya çekenlere hapis cezası!

Güney Kore Eğitim Bakanlığı, yapay zekalı akıllı gözlüklerle kopya çekenlere hapis cezası verilmesini ve sınavlara tekrar girme yasağının 3 yıla çıkarılmasını planlıyor.

Yapay zeka destekli akıllı gözlükler dünya genelinde tartışma konusu haline geldi. Çoğunlukla özel hayatın gizliliği gibi hususlarla gündeme gelen bu cihazlar, aynı zamanda eğitim sistemi için de bir tehdit barındırıyor. Bu bağlamda harekete geçen Güney Kore hükümeti, AI tabanlı gözlüklerle sınavlarda kopya çekilmesine karşı radikal bir tedbir üzerinde çalışıyor.

Akıllı gözlükler aracılığıyla sınavlarda kopya girişimlerinin arttığı biliniyor. Türkiye de dahil pek çok ülkede rastlanan bu duruma karşı Güney Kore Eğitim Bakanlığı, cezai yaptırımları ve denetim mekanizmalarını sertleştirme kararı aldı. İşte ayrıntılar...

Kopya çekenlere hapis ve 3 yıl sınav yasağı getirilecek

Düzenlemeye göre yeni kuralla birlikte akıllı gözlük ile kopya çekenler hapis cezasına çarptırılacak. Kuralları ihlal edenler için bakanlık ayrıca kopya çekerken yakalananların ulusal giriş sınavına tekrar girmelerinin yasaklanacağı süreyi bir yıldan üç yıla çıkaracak. Kurum, üniversitelerin kendi giriş sınavlarında da benzer kurallar uygulamalarını tavsiye etmeyi planlıyor.

akıllı gözlükSuneung olarak da bilinen bir sonraki birleşik CSAT sınavı, 19 Kasım 2026'da yapılacak. Her sınavdan önce gözetmenler yapay zeka destekli akıllı gözlük olup olmadığını kontrol edecek. Bakanlık, olası ihlallere ilişkin bildirimleri derhal ele almak için yerel eğitim departmanlarıyla hızlı müdahale ağı kuracak.

Öğrenciler radyo dalgası dedektörleriyle aranacak

Kurum ayrıca yasaklı elektronik cihazları tespit etmek için radyo dalgası dedektörlerinin kullanımını da araştırıyor. Bu tür cihazlar uzman kuruluşlar tarafından geliştirildi. Fakat uygulamaya geçmeden önce yetkililer bunların sınavlarda kullanıma uygunluğunu değerlendirecek.

akıllı gözlükBakanlık, yapay zeka gözlüklerinin kullanımını ulusal sınavların normal işleyişine kasıtlı bir müdahale girişimi olarak değerlendiriyor. Geçtiğimiz yaz kurum bu gözlükleri CSAT sınavı için yasaklı eşyalar listesine ekledi ve kopya çekme vakalarıyla başa çıkmak için tavsiyelerde bulundu. Şimdi ise yetkililer, cezaları sıkılaştırmak ve bu cihazların daha hızlı tespit edilmesine yardımcı olacak önlemler geliştirmek istiyor.

Peki ya siz Güney Kore hükümetinin bu hamlesi ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapabilirsiniz. İsminizin görünmesi için ya da .

  • Henüz yorum yok.

Sıradaki Haber

Xiaomi Smart Band 11 Avrupa'da satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri

Aşağı kaydırınca otomatik geçiş yapılır.